Τοπικά

Επιχειρησιακό πλάνο ετοιμότητας φορέων από την Π.Ε. Μαγνησίας

Σε συνέχεια του Έκτακτου Σ.Ο.Π.Π. το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 20-01-2022, υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κας Κολυνδρίνη Δωροθέας το οποίο επικαιροποιήθηκε και σήμερα Κυριακή 23-01-2022, με τα ίδια ακριβώς μέτρα και αποφάσεις και με σκοπό την ενημέρωση και τον σχεδιασμό του επιχειρησιακού πλάνου ετοιμότητας των φορέων εν αναμονή των έντονων καιρικών φαινόμενων που αναμένεται να πλήξουν την περιοχή μας.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, όπου επικαιροποιήθηκε το επιχειρησιακό πλάνο ετοιμότητας και επέμβασης με τα κατάλληλα μηχανήματα, το προσωπικό και με την ρίψη άλατος, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το επικείμενο έντονο φαινόμενο της χιονόπτωσης και του παγετού. Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων απέστειλε έγγραφο στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας προκειμένου να διευθετηθεί η στάθμευση οχημάτων εντός οικισμών (Πορταριά, Μακρινίτσα, Άγιος Γεώργιος, Πινακάτες, Μηλιές)που διέρχονται οι εθνικές και επαρχιακές οδοί γα να διευκολυνθεί το έργο των μηχανημάτων.
Η ΠΕΜΣ διαθέτει ως εργαλείο επέμβασης το μητρώο μηχανημάτων ιδιωτών και ήδη έχουν ενημερωθεί οι ιδιώτες να είναι σε ετοιμότητα από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και θα παρέμβουν όπου κριθεί αναγκαίο τόσο στο Νομό Μαγνησίας, όσο και στα νησιά των Β. Σποράδων.
Τέλος, πραγματοποιήθηκε έγγραφη ενημέρωση σε όλους τους φορείς, στους πολίτες και σε τοπικό επίπεδο των αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων για περιορισμό των μετακινήσεων, λόγω των επερχόμενου χιονιά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το