Τοπικά

Επιχείρησε να εξαπατήσει φαρμακοποιό του Βόλου άγνωστος που παρουσιάστηκε ως αστυνομικός

Συνεχίζουν να έχουν στο στόχαστρό τους φαρμακοποιούς της Μαγνησίας επίδοξοι απατεώνες, προσπαθώντας να αποσπάσουν τραπεζικούς κωδικούς, προσποιούμενοι μέλη Σωμάτων Ασφαλείας, όπως αστυνομικούς.
Μάλιστα τις τελευταίες εβδομάδες το φαινόμενο παρουσιάζει σχετική έξαρση, καθώς είναι χαρακτηριστικό πως άγνωστος τηλεφώνησε σε φαρμακοποιό του Βόλου και του ανέφερε ότι είναι υπαστυνόμος. Του ζήτησε τον λογαριασμό του για να του καταθέσει τα χρήματα για τα φάρμακα, που σκόπευε να χρησιμοποιήσει η Υπηρεσία του. Ωστόσο, υπολόγισε χωρίς τον… φαρμακοποιό, ο οποίος δεν έπεσε στην παγίδα και του απάντησε πως αυτό δεν μπορεί να συμβεί, κλείνοντάς του το τηλέφωνο. Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας Κώστας Ματσιόλης επισημαίνει πως ευτυχώς δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καταγγελία από συνάδελφό του, ότι έχει πέσει θύμα επιτήδειου, ενώ ως Σύλλογος έχουν προχωρήσει σε καταγγελία στις Aρχές. Ταυτόχρονα εφιστά την προσοχή σε όλους να μην απαντούν σε ανάλογες κλήσεις και αιτήματα, καθώς κρύβουν οικονομικά Βατερλό σε αυτούς που τυχόν «τσιμπήσουν».

Στο μεταξύ τους προηγούμενους μήνες η δράση των απατεώνων συνεχίστηκε, αφού χρησιμοποιώντας το πρόσχημα της πανδημίας επιχείρησαν να αποσπάσουν τραπεζικούς κωδικούς και προσωπικά στοιχεία, όπως ΙΒΑΝ από φαρμακοποιούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε μια τουλάχιστον περίπτωση τον περασμένο Ιανουάριο κατάφεραν να εξαπατήσουν κάποιον αρπάζοντάς του χρηματικό ποσό από τον λογαριασμό του.
Η μεθοδολογία τους γνωστή και δοκιμασμένη. Δηλαδή άγνωστοι ήλθαν σε τηλεφωνική επικοινωνία με φαρμακοποιούς στον Βόλο, παρουσιαζόμενοι δήθεν ως ασθενείς που βρίσκονται σε καραντίνα εξαιτίας κορωνοϊού.
Ζήτησαν βοήθεια, επαφιόμενοι στην καλή πρόθεση των φαρμακοποιών επειδή δεν έχουν κάποιον να το κάνει, να τους στείλουν σκευάσματα για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της Covid-19.

Όπως τους είπαν θα ενημέρωναν οδηγό ταξί να πάει στο κατάστημα να παραλάβει τα φάρμακα, όμως, για να τους καταβάλουν το αντίτιμο από την αξία τους ζήτησαν από τους φαρμακοποιούς να τους δώσουν τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλά και κωδικούς καρτών.
Η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών αντιλήφθηκαν πως πρόκειται για επιτηδείους και αρνήθηκαν να τους αναφέρουν τα προσωπικά τους στοιχεία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το