Ελλάδα

Επιχειρηματίες στα «δίχτυα» Κινέζων – Το κόλπο με τις συμφωνίες

Θύματα απατεώνων από την Κίνα, έχουν πέσει αρκετοί επιχειρηματίες από την Κρήτη, σε μια υπόθεση που λαμβάνει σταδιακά, διαστάσεις… επιδημίας.
Οι επιτήδειοι από την Κίνα, εκμεταλλευόμενοι, την επενδυτική δυναμική και το όνομα της χώρας τους, προσεγγίζουν ανυποψίαστους επιχειρηματίες, στους οποίους παρουσιάζουν το έντονο ενδιαφέρον τους για το κλείσιμο συμφωνιών που αγγίζουν ακόμη και τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ!
Οι επιχειρηματίες «θαμπωμένοι» από το μέγεθος της συμφωνίας, αλλά και με τον τρόπο επικοινωνίας των Κινέζων με τους ίδιους, μπλέκονται σε μια περιπέτεια, η οποία τελικά τους στοιχίζει αρκετές χιλιάδες ευρώ

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση επιχειρηματιών του Τουρισμού από τον Άγιο Νικόλαο, οι οποίοι έγιναν αποδέκτες του ενδιαφέροντος Κινεζικής εταιρείας για τη διαμονή και εκπαίδευση 30 δυτών στην πόλη του Λασιθίου. Ένα οικονομικό πακέτο που άγγιζε τις 300.000 ευρώ.
Μάλιστα η συζήτηση είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο, που επιχειρηματίες από τον Άγιο Νικόλαο, ταξίδεψαν στην Κίνα για τις τελικές υπογραφές. Εκεί τους ζητήθηκε ένα ποσό ως προμήθεια, το οποίο και κατέβαλαν. Σημειώνεται ότι σε άλλες περιπτώσεις του ζητούνται χρήματα από επιχειρηματίες για να προσφερθούν ως δώρο στα κορυφαία στελέχη της υποτιθέμενης εταιρείας!

Μόλις οι επιτήδειοι πάρουν τα χρήματα αυτά εξαφανίζονται! Και αν κάποιος αναρωτηθεί και πει ότι τα θύματα των απατεώνων γλύτωσαν με την απώλεια μικρών σχετικά χρηματικών ποσών της τάξης των μερικών χιλιάδων ευρώ, θα πρέπει να αναλογιστεί τον όγκο των χρημάτων που αποσπούν συνολικά οι Κινέζοι από τους πάρα πολλούς επιχειρηματίες, όχι μόνο από την Κρήτη ή την Ελλάδα, αλλά και από άλλες χώρες της Ευρώπης που πέφτουν θύματα τους!
«Όπλο» των Κινέζων είναι το γεγονός πως στη χώρα τους, υπάρχει μια σειρά απαγορεύσεων ως προς την Google, τα social Media και το Διαδίκτυο γενικά, καθιστώντας την επικοινωνία ή την αναζήτηση στοιχείων γενικά, μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση για οποιοδήποτε άλλο πολίτη ανά τον κόσμο.

«Στην περίπτωση τη δική μας, ζήτησαν εικονικά πακέτα Τουρισμού. Αυτό που ήθελαν επί της ουσίας ήταν να αποσπάσουν ένα χρηματικό ποσό όμως και να εξαφανιστούν», αναφέρει, μιλώντας στο ekriti.gr ο επιχειρηματίας Αντώνης Ταμιωλάκης, ο οποίος έζησε από «πρώτο χέρι» μια τέτοια περιπέτεια…
Μια περιπέτεια, την οποία έχουν βιώσει και άλλοι επιχειρηματίες, οι οποίοι ξαφνικά, ενώ είναι στην Κίνα και έχουν δώσει τα χρήματα, βρίσκονται ξαφνικά μέσα σε ένα άγνωστο περιβάλλον, χωρίς να μπορούν να εντοπίσουν κανέναν από όλους εκείνους που τους παρουσιάζονταν ως στελέχη μεγάλων εταιρειών από την Κίνα. Πόρτες κλειστές, τηλέφωνα απενεργοποιημένα και emails που δεν υφίστανται με λίγα λόγια.

ΠΗΓΗ ekriti.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το