Τοπικά

Eπιχειρηματίες Παλαιών: Μας προσβάλει και μας υποτιμά η απάντηση του Θ. Θεοδώρου και της δημοτικής αρχής

Την Τρίτη 30 Μαρτίου οι επιχειρηματίες στην περιοχή των Παλαιών προχώρησαν  σε 2ωρο κλείσιμο των καταστημάτων μας για να δείξουν ότι δεν ζητούν τίποτα περισσότερο από το να στηριχθεί και να ενισχυθεί ο εμπορικός χαρακτήρας  της περιοχής.  Σε δήλωσή τους σήμερα αναφέρουν ότι η ανακοίνωση – απάντηση του αντιδημάρχου Θάνου Θεοδώρου και της δημοτικής αρχής όμως, με το ύφος της και το περιεχόμενό της, τους προσβάλλει και υποτιμά όλους όσους δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην περιοχή των Παλαιών κι αγωνιούν για το μέλλον των επιχειρήσεών τους. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν:

“Το να πάρουμε πάνω από 20 επιχειρηματίες την απόφαση να κλείσουμε έστω και για 2 ώρες τις επιχειρήσεις μας, σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο θέμα που μας ανησυχεί σε τεράστιο βαθμό. Το θέμα δεν είναι άλλο από το να μην οδηγηθούν οι επιχειρήσεις μας σε κλείσιμο εξαιτίας της αλλαγής χαρακτήρα και χρήσης της περιοχής που δραστηριοποιούμαστε. Για μας το θέμα είναι να υπάρχει ουσιαστική στήριξη και ενίσχυση του εμπορικού χαρακτήρα της περιοχής. Αυτό είναι αναγκαίο ειδικά στην περίοδο που διανύουμε στην οποία η πανδημία έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και η κάθε επιχείρηση και το κάθε κατάστημα δίνει τιτάνιο αγώνα να βγάλει πέρα, να διατηρήσει την πελατεία του και να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Θα προτιμούσαμε λοιπόν, αντί ο κ. Θεοδώρου να απαντήσει με τον τρόπο που απάντησε, να έχει έρθει να μας συναντήσει, να περπατήσουμε στους δρόμους των Παλαιών και να ακούσει τις προτάσεις μας. Να κάνει δηλαδή ότι ο ίδιος μας υποσχέθηκε και στις 2 συναντήσεις που κάναμε μαζί του.

Αντί για αυτό, επιχειρεί να προσωποποιήσει το θέμα και μάλιστα με τρόπο αδιανόητο.
Από την πλευρά μας λοιπόν, δεν θέλουμε να μπούμε σε κάποια αντιπαράθεση ούτε να αναφέρουμε ανέκδοτα με λαγούς. Αντιθέτως θέλουμε να καταθέσουμε και πάλι την πρόσκληση στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κι όχι μόνο, να έρθει στην περιοχή μας και να συζητήσουμε τις προτάσεις μας για:

· Βελτίωση πεζοδρομίων και φωτισμού περιοχής, χωρίς όμως να μπουν κάγκελα που θα δυσκολέψουν τη λειτουργικότητα της περιοχής.
· Δημιουργία θέσεων στάθμευσης για τουλάχιστον 2 οχήματα μπροστά σε κάθε κατάστημα της Μητροπολίτου Γρηγορίου, που έχει αποφασιστεί να γίνει δρόμος ήπιας κυκλοφορίας
· Δέσμευση ότι δεν θα μετατραπούν άλλοι δρόμοι στην περιοχή σε ήπιας κυκλοφορίας ή πεζόδρομους.
· Ενίσχυση του εμπορικού χαρακτήρα της περιοχής”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το