Τοπικά

Επιχειρηματίας από τις Σποράδες εξαπατούσε την εφορία με εικονικά τιμολόγια από εταιρεία του εξωτερικού

Σε φυλάκιση 10 μηνών με τριετή αναστολή, εφέσιμη, καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ένας 56χρονος επιχειρηματίας από νησί των Βορείων Σποράδων, για φοροδιαφυγή μέσω της αποδοχής εικονικού φορολογικού στοιχείου συνολικής αξίας 20.000 ευρώ.

Ο επιχειρηματίας φέρεται να πήρε από εταιρία του εξωτερικού εικονικό φορολογικό στοιχείο, το οποίο σύμφωνα με το κατηγορητήριο εκδόθηκε προκειμένου να αλλοιωθεί η περιουσιακή του κατάσταση, ώστε να καταφέρει να λάβει επιχορήγηση ύψους 12.000 ευρώ από την «Κοινωνία της Πληροφορίας».

Ο ιδιοκτήτης της οικογενειακής επιχείρησης φέρεται να προέβη στη συγκεκριμένη πράξη το 2011, ενώ το θέμα αποκαλύφθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 2018 μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε η Εφορία.

Ο 56χρονος εκπροσωπήθηκε στο Δικαστήριο από πληρεξούσιο δικηγόρο ο οποίος ανέφερε ότι ο πελάτης του είναι αθώος και πως δεν προέβη στην πράξη που του καταλογιζόταν. Επίσης υποστήριξε πως ο 56χρονος έπεσε θύμα απάτης από εκπρόσωπο εταιρίας που δραστηριοποιείται στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στις ΗΠΑ.

Το Δικαστήριο δεν πείστηκε και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή, δίνοντας του και το δικαίωμα άσκησης έφεσης.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το