Αθλητισμός

Επιχειρεί νέο ξεκίνημα ο Ο.Υ.Κ. Βόλου

Την ερχόμενη Κυριακή ο Ο.Υ.Κ. Βόλου ρίχνεται στη μάχη της Α2 πόλο των ανδρών. Στόχος του η παραμονή στην κατηγορία, κάτι δύσκολο, αλλά απολύτως εφικτό. Παράλληλα ο σύλλογος προσπαθεί να ενώσει υπό τη σκέπη του όλους όσοι αγαπούν το άθλημα της υδατοσφαίρισης. Το πρώτο βήμα έγινε με την είσοδο στο Δ.Σ. νέων παραγόντων, αλλά και την ενίσχυση των ομάδων υποδομής. Για όλα τα παραπάνω μιλά σήμερα στη «Θ» ο πρόεδρος του Ο.Υ.Κ.Β. Τάσος Μαρινάγης.
Από την Πάτρα ξεκινά την Κυριακή το ταξίδι του Ο.Υ.Κ.Β. στην Α2 κατηγορία της υδατοσφαίρισης. Θα αντιμετωπίσει την τοπική Ναυταθλητική Ένωση και θα επιδιώξει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ο Ο.Υ.Κ.Β. είναι νεοφώτιστος και ο βραχυπρόθεσμος στόχος του είναι η παραμονή στην Α2. Μακροπρόθεσμα, οι ιθύνοντες θέλουν να δημιουργήσουν μία ομάδα ικανή να διεκδικήσει άνοδο στην Α1 στηριζόμενη σε ντόπιους αθλητές. Πάνω σε αυτό το πλάνο ξεκίνησε μία νέα προσπάθεια, με την ενίσχυση των τμημάτων υποδομής και την στήριξη από παλαιούς και νέους παράγοντες, οι οποίοι εισήλθαν στο Δ.Σ.
Ο νεοεκλεγείς στη θέση του προέδρου Τάσος Μαρινάγης μίλησε για όλα τα παραπάνω στη «Θ». Αναλυτικά:

Για τη επιχειρούμενη συνένωση των δυνάμεων της βολιώτικης υδατοσφαίρισης: «Κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα για τη βολιώτικη υδατοσφαίριση. Είναι μία ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί. Πραγματοποιήθηκε μία συνένωση δυνάμεων σε ανθρώπινο δυναμικό, καθώς στο Δ.Σ. μπήκαν νέα άτομα με μεγάλη διάθεση για προσφορά. Αγωνιστικά η συνένωση αυτή αφορά μόνο τις μικρές ομάδες.
Όμως δεν θα μείνουμε εδώ. Το υπάρχων συμβούλιο θα πλαισιωθεί και με άλλους παράγοντες, ενώ μετά το τέλος των φετινών πρωταθλημάτων θα δρομολογηθούν και κάποιες άλλες διαδικασίες με τις οποίες αυτή η συνένωση θα πάρει επίσημη μορφή. Ο στόχος είναι κοινός και δεν είναι άλλος από το να φέρουμε το βολιώτικο πόλο εκεί που αξίζει. Θέλουμε να ξαναδούμε κάποια στιγμή τον Βόλο να εκπροσωπείται στην ανώτερη κατηγορία με δικά του παιδιά. Το εγχείρημα είναι δύσκολο, αλλά με υπομονή, επιμονή και σκληρή δουλειά, η αποστολή μας θα στεφθεί με επιτυχία».

Για τον στόχο του Ο.Υ.Κ.Β. στην φετινή Α2 πόλο: «Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που οριστικοποιήθηκε ότι τελικά θα παίξουμε στην Α2, αν και ήταν κάτι που το περιμέναμε. Ο στόχος μας δεν μπορεί να είναι άλλος από την παραμονή στην κατηγορία. Δεν κάναμε μεταγραφές εντυπωσιασμού, αλλά ουσίας, ενώ φροντίσαμε να κρατήσουμε και όλους τους περσινούς παίκτες. Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι το ρόστερ μας απαρτίζεται κατά 80% από Βολιώτες πολίστες. Πιστεύω ότι θα παρουσιάσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο μια και οι περισσότεροι παίκτες μας προετοιμάζονται στον Βόλο. Φυσικά έχουμε και παίκτες που ζουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, λόγω των φοιτητικών τους υποχρεώσεων, αλλά και δύο στρατευμένους. Όμως αυτά είναι προβλήματα που πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε».

Για τον ανταγωνισμό στο πρωτάθλημα: «Πρόσφατα μετείχαμε σε τουρνουά στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, όπου έλαβαν μέρος οι οκτώ από τους 16 συλλόγους της Α2. Διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν πολλές ισοδύναμες ομάδες. Περιμένουμε ότι τα περισσότερα ματς θα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Γνωρίζουμε ότι έχουμε να διανύσουμε έναν δύσβατο δρόμο, τόσο από αγωνιστικής πλευράς, όσο και από οικονομικής. Γι’ αυτό και θέλουμε τη στήριξη όλων των Βολιωτών που αγαπούν το πόλο. Προσωπικά είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε».

Το ρόστερ της ανδρικής ομάδας
Σύμφωνα με τον κανονισμό ο Ο.Υ.Κ.Β. δήλωσε 21 πολίστες για το φετινό πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών (έχει το δικαίωμα για αλλαγές ως το τέλος του α’ γύρου).
Επτά από τους δηλωθέντες είναι νέοι στην ομάδα. Ο Σωτήρης Ιωακείμ που ήρθε από τον Ν.Ο. Λάρισας και ο Γιάννης Μόσιος από τη Νίκη, αγωνίζονται στη θέση του τερματοφύλακα. Ο μέχρι πέρυσι αρχηγός της Νίκης Λάμπρος Μακρής, ο προερχόμενος από τον ΟΕΑ/ΝΑΒ Κώστας Πετρόπουλος και ο Ιάσων Λέτσιος παίζουν στην άμυνα του φουνταριστού στα δύο μέτρα, αν και ο τελευταίος μπορεί με την ίδια ευχέρεια να αγωνιστεί και στην περιφέρεια. Περιφερειακοί είναι ο Λευτέρης Ανδρής που αποκτήθηκε από τον Τρίτωνα Αμαρουσίου και ο Γιώργος Ζακυνθινός, ο οποίος πέρυσι ήταν αντίπαλος των Βολιωτών, καθώς φορούσε το σκουφάκι της Ν.Ε. Λάρισας. Στη θέση του προπονητή παρέμεινε ο Γιώργος Ντόνας.
Το ρόστερ του Ο.Υ.Κ.Β. είναι το κάτωθι:

Τερματοφύλακες: Θεοδόσης Βόντζος, Σωτήρης Ιωακείμ, Γιάννης Δίπλας, Γιάννης Μόσιος.
Αμυντικοί: Γιώργος Μαρινάγης, Λάμπρος Μακρής, Ιάσων Λέτσιος, Κώστας Πετρόπουλος.
Περιφερειακοί: Δημήτρης Χαμίτης, Σταμάτης Μολοχάδης, Ιάσων Μάρκου, Χρήστος Μαρινάγης, Χρήστος Κουφιδάκης, Βασίλης Βλιώρας, Μηνάς Νικηφορίδης, Γιώργος Ζακυνθινός, Λευτέρης Ανδρής, Μιχάλης Νικολέρης.
Φουνταριστοί: Γιώργος Στεργίου, Στέργιος Παπαβασιλείου, Αλέξανδρος Κολημήτρας.

Το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα για τον Ο.Υ.Κ.Β. θεωρείται δύσκολο μια και θα αρχίσει με δύο εκτός έδρας αγώνες. Τα παιχνίδια του στην κανονική περίοδο είναι τα εξής:
Α’ ΓΥΡΟΣ: 1η αγων. (9/12) Ν.Ε. Πατρών-Ο.Υ.Κ.Β., 2η αγων. (16/12) Πανιώνιος-Ο.Υ.Κ.Β., 3η αγων. (5/1) Ο.Υ.Κ.Β.-Ν.Ο. Λάρισας, 4η αγων. (13/1) Νηρέας Γέρακα-Ο.Υ.Κ.Β., 5η αγων. (27/1) Ο.Υ.Κ.Β.-Άρης, 6η αγων. (3/2) ΠΑΣ Φοίβος-Ο.Υ.Κ.Β., 7η αγων. (10/2) Ο.Υ.Κ.Β.-Ν.Ο. Πατρών.
Β’ ΓΥΡΟΣ: 8η αγων. (24/2) Ο.Υ.Κ.Β.-Ν.Ε. Πατρών, 9η αγων. (10/3) Ο.Υ.Κ.Β.-Πανιώνιος, 10η αγων. (17/3) Ν.Ο. Λάρισας-Ο.Υ.Κ.Β., 11η αγων. (7/4) Ο.Υ.Κ.Β.-Νηρέας Γέρακα, 12η αγων. (14/4) Άρης-Ο.Υ.Κ.Β., 13η αγων (8/5) Ο.Υ.Κ.Β.-ΠΑΣ Φοίβος, 14η αγων. (12/5) Ν.Ο. Πατρών-Ο.Υ.Κ.Β.

«Αέρας» ανανέωσης στο Δ.Σ.
Σε κλίμα συναίνεσης διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου. Υποψήφιοι ήταν 17 και εκλέχθηκαν 11, που αμέσως συγκροτήθηκαν σε σώμα. Πρόεδρος επανεκλέχθηκε ο Τάσος Μαρινάγης, ενώ υπάρχουν και νέα πρόσωπα. Αναλυτικά, η σύνθεση:

Πρόεδρος: Τάσος Μαρινάγης, αντιπρόεδρος: Δήμος Κολημήτρας, γενικός γραμματέας: Κωνσταντίνος Γκανάτσιος, ταμίας: Απόστολος Δανιηλίδης, έφορος υδατοσφαίρισης: Κωνσταντίνος Χατζηαποστόλου, έφορος κολύμβησης: Ιωάννης Βλιώρας, έφορος δημοσίων σχέσεων: Φωτεινή Καμπά, μέλη: Νίκος Γαργαλέτσος, Δημήτρης Κουφιδάκης, Νίκος Μπακαλάκης, Γιώργος Νασιάκος.
Εκπρόσωποι στη Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΚΟΕ) ορίσθηκαν οι Τάσος Μαρινάγης και Κωνσταντίνος Γκανάτσιος. Επίσης, ο Νίκος Γαργαλέτσος ορίστηκε εκπρόσωπος στην Περιφερειακή Επιτροπή Κολύμβησης Θεσσαλίας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το