Αθλητισμός

Επιχειρεί να ανακάμψει ο Ολυμπιακός Β. με Απόλλωνα Λ. στη Φιλιππούπολη

Την βαθμολογική και ψυχολογική του ανάκαμψη επιδιώκει να αρχίσει ο Ολυμπιακός στον σημερινό εκτός έδρας αγώνα του με τον Απόλλωνα Λάρισας για την 16η ημέρα της Σούπερ Λιγκ 2. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 15.00, με τους «ερυθρόλευκους» να θέλουν πάση θυσία θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε μία ομάδα που δείχνει να βρίσκεται σε άνοδο.

Οι δύο ομάδες που θα παραταχθούν σήμερα στο γήπεδο της Φιλιππούπολης βρίσκονται κάτω από τη διαχωριστική γραμμή του υποβιβασμού. Ισοβαθμούν στην 15η θέση με εννέα πόντους, με τον Ολυμπιακό να έχει δώσει 12 παιχνίδια και τον Απόλλωνα ένα παραπάνω. Ωστόσο, οι Λαρισαίοι δείχνουν να έχουν βρει ρυθμό, κατακτώντας τέσσερις βαθμούς σε δύο σερί δύσκολα εκτός έδρας ματς. Πρώτα πανηγύρισαν το «διπλό» επί της Νίκης με 0-2 και στη συνέχεια απέσπασαν «λευκή» ισοπαλία στην Ξάνθη.
Αντίθετα, ο Ολυμπιακός δεν λέει να σηκώσει κεφάλι. Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάζουν αδυναμίες σε όλες τις γραμμές, ενώ η εμφάνισή τους στο βολιώτικο ντέρμπι της Πέμπτης με τη Νίκη ήταν αποκαρδιωτική.
Απέναντι σε μία ομάδα που έπρεπε να διαχειριστεί την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια και δεν παρουσίασε στον αγωνιστικό χώρο κάτι το εξαιρετικό, ο Ολυμπιακός δεν έκανε απολύτως τίποτα. Φάνηκε από την αρχή ότι έχει ως στόχο το «μηδέν» στην άμυνα και όταν δέχθηκε γκολ δεν αντέδρασε καθόλου.
Οι ποδοσφαιριστές του είχαν στη διάθεσή τους 60 αγωνιστικά λεπτά για να ψάξουν το γκολ της ισοφάρισης, αλλά το μόνο που… πέτυχαν ήταν να πάρουν κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του β’ ημιχρόνου. Υστέρησαν στο δημιουργικό κομμάτι και φυσικά με μόλις τρεις τελικές σε όλο το ματς, εκ των οποίων καμία προς το στόχο, δεν θα μπορούσαν να πάρουν κάτι από το ματς. Η Νίκη κράτησε το 1-0 με χαρακτηριστική άνεση.
Το μόνο… φάρμακο για τον Ολυμπιακό είναι να βρει τον δρόμο των επιτυχιών και επιβάλλεται να αρχίσει από σήμερα, αφού έχει κοινό στόχο με τον αντίπαλό του, αυτόν της παραμονής στην κατηγορία. Από εκεί και πέρα, ελπίζεται ότι με τις προθήκες που θα γίνουν η ομάδα θα γίνει περισσότερο ποιοτική, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της κατηγορίας και να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις.
Όσον αφορά το σχήμα με το οποίο θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Βούγιοβιτς, με τους Γραικό (δεξιά), Μανάφοφ (αριστερά) στα άκρα της άμυνας και τους Φιλίποβιτς και Στάμου σέντερ μπακ. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα τοποθετηθούν οι Κόλα, Σκοπελίτης, Χατζής, με τον τελευταίο να έχει περισσότερο οργανωτικά καθήκοντα, ενώ από τις πτέρυγες θα επιχειρούν οι Κουντουριώτης και πιθανότατα ο Νάνι, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Τέλος, ο Βερνάρδος θα παίξει στην κορυφή της επίθεσης.

Διαιτητής ο Ψαχούλας
Το σημερινό παιχνίδι θα διευθύνει ο Δημήτρης Ψυχούλας από την ΕΠΣ Βοιωτίας, έχοντας βοηθούς τον Λεωνίδα Δελή και τον Δημήτρη Φίλο από την ίδια Ένωση. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Θεόδωρος Πουλόπουλος της ΕΠΣ Πειραιώς, ενώ χρέη παρατηρητή διαιτησίας ανατέθηκαν στον Ματθαίο Κοφίτσα της ΕΠΣ Καρδίτσας.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τροχαίο στο κέντρο του Βόλου

Τροχαίο σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στο κέντρο του Βόλου. Το τροχαίο σημειώθηκε Ιάσονος - Καρτάλη…

27 Μαΐου 2024

ΗΠΑ: Κυνηγοί ανεμοστρόβιλων κατέγραψαν στέγες σπιτιών να σηκώνονται στον αέρα

Ο απολογισμός των θυμάτων από τους ανεμοστρόβιλους και άλλες σφοδρές καταιγίδες στις νότιες ΗΠΑ αυξήθηκε…

27 Μαΐου 2024

Απίστευτο: Αγριογούρουνο “βολτάρει” στην Αγ. Παρασκευή -video

Μπροστά σε ένα απίστευτο θέαμα βρέθηκαν σήμερα πριν λίγη ώρα περίοικοι στη συνοικία της Αγ.…

27 Μαΐου 2024

Πυρά της αντιπολίτευσης μετά τα πρόστιμα σε Ασημακοπούλου, ΥΠΕΣ για τη διαρροή των mail

Την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε το πρόστιμο από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων…

27 Μαΐου 2024

Νάξος: 34χρονος υπάλληλος απείλησε με καραμπίνα παρέα στο δρόμο

Αναστάτωση προκλήθηκε στη Νάξο το απόγευμα της Κυριακής (26/5) όταν λίγο έλειψε καβγάς μεταξύ μιας…

27 Μαΐου 2024

Μητσοτάκης από Κέρκυρα: «Εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα το δύσκολο καλοκαίρι του 2015»

Στη Κέρκυρα βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης εντείνοντας τις περιοδείες του δύο εβδομάδες πριν από τις…

27 Μαΐου 2024