Αθλητισμός

Έπιασε τόπο η αντίδραση της ΠΑΕ Βόλος για τον διαιτητή

Ανεβαίνει το… θερμόμετρο πριν το ντέρμπι παραμονής στη Σούπερ Λιγκ ανάμεσα στον Βόλο και στην Κηφισιά στο Πανθεσσαλικό. Χθες έγινε γνωστός ο διαιτητής της αναμέτρησης (Παπαδόπουλος), ωστόσο, προχθές διέρρευσε πως ο Διαμαντόπουλος θα «σφύριζε» το παιχνίδι. Γεγονός που προκάλεσε την οργή των ανθρώπων του Βόλου.

Μία μέρα πριν η ΚΕΔ/ΕΠΟ κάνει γνωστό τον ορισμό του διαιτητή στο ντέρμπι παραμονής ανάμεσα στον Βόλο και την Κηφισιά, αύριο Σάββατο στο Πανθεσσαλικό για την 2η αγωνιστική των πλέι άουτ, αθλητική ιστοσελίδα έγραψε ότι το ματς θα διευθύνει ο Διαμαντόπουλος.

Οι ιθύνοντες του Βόλου μόλις το πληροφορήθηκαν, προχώρησαν στην έκδοση σκληρής ανακοίνωσης, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Τόσο ο Μάνταλος, όσο και ο διαιτητής Διαμαντόπουλος οφείλουν να εξηγήσουν πως γνωρίζει ο έγκριτος δημοσιογράφος και μη εξαιρετέος Θωμαΐδης τον ορισμό του διαιτητή του αγώνα Βόλος-Κηφισιά, πριν ακόμα ανακοινωθεί επίσημα από την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.

Αλήθεια, το γεγονός αυτό παραπέμπει ή όχι σε διαπλοκή; Καλό θα ήταν να μας το απαντήσουν οι αρμόδιοι.

Εάν πραγματικά ισχύει κάτι τέτοιο και επιβεβαιωθεί το δημοσίευμα, τότε αναμφίβολα είναι εκτεθειμένη τόσο η ΚΕΔ και ο Μάνταλος, όσο και η ΕΠΟ και το λόγο από δω και πέρα θα έχει η Δικαιοσύνη.

Παράλληλα βέβαια, οφείλει η ΚΕΔ και συγκεκριμένα ο Σταύρος Μάνταλος να προχωρήσει στην άμεση αντικατάσταση του Διαμαντόπουλου από τον αγώνα Βόλος-Κηφισιά και τον ορισμό νέου διαιτητή, το όνομα του οποίου επιβάλλεται να το μάθουμε όλες οι πλευρές ταυτόχρονα».

Επίσης, θέση πήρε και ο «ισχυρός» άνδρας της ΠΑΕ

Βόλος, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος με ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει τα εξής: «Ο σάλος που μοιραία προέκυψε από τη διαρροή του ονόματος του διαιτητή του αγώνα Βόλος- Κηφισιά σε αθλητικό σάιτ, πριν καν γνωστοποιηθεί επίσημα στις ενδιαφερόμενες ομάδες, μου φέρνει στο νου την παροιμία «θέλει η π…να κρυφτεί, αλλά η χαρά δεν την αφήνει».

Η όλη διαδικασία και οι μεθοδεύσεις που την καθορίζουν δεν αποτελούν παρά μια ξεκάθαρη και αδιαμφισβήτητη απόδειξη ύπαρξης ενός βρόμικου παρασκηνίου στο οποίο εμπλέκονται και εξωθεσμικοί παράγοντες που επιχειρούν με την χειραγώγηση και τον επηρεασμό να εξυπηρετήσουν τα ιδιοτελή τους συμφέροντα και σίγουρα όχι αυτά του ποδοσφαίρου.

Στην περίπτωση που μέσω της επίσημης ανακοίνωσης επαληθευτούν τα όσα στο δημοσίευμα αναφέρονται είναι προφανές ότι ο Μάνταλος, ως ενορχηστρωτής, και οι συνεργάτες του στην ΚΕΔ πρέπει άμεσα να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους και η Δικαιοσύνη και οι κρατικοί θεσμοί να αδράξουν την ευκαιρία για να διερευνήσουν πως διέρρευσε η πληροφορία, πριν , ως είθισται, ανακοινωθεί επισήμως και να φθάσουν στους εντολοδόχους που κρύβονται πίσω από τις άθλιες και βρόμικες μεθοδεύσεις που μαστίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Καλώ όποιους τελικά οριστούν διαιτητές ή varίστες του αγώνα αυτού να σφυρίξουν με εντιμότητα και αξιοπρέπεια και να μην αναδειχθούν σε αρνητικούς πρωταγωνιστές, επιτρέποντας στις ομάδες να διεκδικήσουν ισότιμα ό,τι τους αναλογεί με βάση την αγωνιστική τους αξία. Όπως κατ’ επανάληψη έχω τονίσει όλες οι χούντες έχουν ημερομηνία λήξης και όλοι θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι άμεσα, και πάντως μέσα στο καλοκαίρι, επέρχονται εξελίξεις, που θα απομακρύνουν οριστικά το «πολυεργαλείο» Μάνταλος και την παρέα του και όλον αυτόν τον παρασκηνιακό συρφετό που δρα σε βάρος του ίδιου του ποδοσφαίρου.

Εύχομαι και ελπίζω ότι οι διαιτητές που θα διευθύνουν τον αγώνα το Σαββάτου θα το πράξουν με τρόπο ισότιμο, απονέμοντας δικαιοσύνη μέσα στο γήπεδο, προστατεύοντας το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Τελικά, η ΚΕΔ/ΕΠΟ όρισε διαιτητή τον Γιάννη Παπαδόπουλο από την ΕΠΣ Μακεδονίας, με βοηθούς τους Πολυχρόνη Κωσταρά από την ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας και Λάζαρο Δημητριάδη από την ΕΠΣ Μακεδονίας. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Σταύρος Τσιμεντερίδης από την Κοζάνη. Στο VAR θα είναι ο Βασίλης Φωτιάς από την ΕΠΣ Πέλλας και AVAR ο Ανδρέας Μεϊντάνας από την Αχαΐα.

Share
Ετικέτες: ΠΑΕ Βόλος

Πρόσφατα άρθρα

Δύο επιπλέον προβολές για τη «Φόνισσα»

Δύο επιπλέον προβολές της μεγάλης κινηματογραφικής επιτυχίας «Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε σκηνοθεσία Εύας Νάθενα…

29 Μαρτίου 2024

Κινητοποίηση της ΛΑΣ Ζαγοράς – Μουρεσίου

Η ΛΑΣ Ζαγοράς σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Σε παλαιότερες ενημερώσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζαγοράς Μουρεσίου…

29 Μαρτίου 2024

Δεκάδες μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων για την παγκόσμια ημέρα – Ζωγράφισαν με ποιήματα τα όνειρά τους

Μικροί ποιητές στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Συνδέσμου Φιλολόγων Μαγνησίας έγιναν δεκάδες μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων…

29 Μαρτίου 2024

Δωρεά υπερσύγχρονου ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού

  Ένα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο παραδόθηκε χθες στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, το οποίο αποτελεί δωρεά της…

29 Μαρτίου 2024

Έργα τέχνης κοσμούν τις στάσεις των λεωφορείων

Σαράντα δύο έργα τέχνης κοσμούν από σήμερα τις στάσεις αστικών λεωφορείων στην πόλη της Φλώρινας.…

29 Μαρτίου 2024

Ανακοινώθηκαν τα πρώτα 151 ονόματα για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι Θεσσαλοί μετέχουν

Τους πρώτους του υποψηφίους για τη διαδικασία των εσωκομματικών προκριματικών εκλογών, εν όψει των Ευρωεκλογών…

29 Μαρτίου 2024