Τοπικά

Επί σκηνής το νέο θεατρικό έργο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Επί σκηνής ανεβαίνει από χθες Πέμπτη στην Παλαιά Ηλεκτρική από τη θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Τρίτος όροφος» το εντυπωσιακά επίκαιρο έργο της Αμερικανίδας Sophie Treadwell «Machinal», σε μετάφραση Αργύρη Ξάφη και διασκευή της ομάδας.
Γραμμένο το 1928, το έργο, που βασίζεται σε αληθινή δικαστική διαμάχη, αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας που ασφυκτιά κάτω από τις κοινωνικές επιταγές και εγκλωβίζεται στις, φαινομενικά τουλάχιστον, δικές της επιλογές. Με πολύ χιούμορ, αλλά και έντονα δραματικά στοιχεία το έργο καταπιάνεται με το πόσο αβάσταχτες μπορεί να γίνουν οι κοινωνικές νόρμες και εκθέτει τον κλοιό που περιορίζει πολλές γυναίκες σε προκαθορισμένους ρόλους.
Η παράσταση πραγματοποιείται και σήμερα Παρασκευή στις 9 το βράδυ, καθώς και από την ερχόμενη Τρίτη 30 Μαΐου μέχρι και την Παρασκευή 2 Ιουνίου επίσης στις 9 το βράδυ στην Παλαιά Ηλεκτρική.
Η Θεατρική Ομάδα «Τρίτος όροφος» αριθμεί πάνω από 80 μέλη που εργάζονται συλλογικά σε όλες τις φάσεις δημιουργίας μιας θεατρικής παράστασης, από τη συγγραφή και διασκευή του κειμένου μέχρι την σκηνογραφία, την ενδυματολογία, την οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής.
Φοιτητές και φοιτήτριες μας περιέγραψαν τα συναισθήματά τους από τη συμμετοχή τους στη θεατρική ομάδα.
Η δευτεροετής στο Οικονομικό Βασιλική Βουλτσιάδου που κατάγεται από τον Βόλο και έχει στο θεατρικό τον ρόλο της προϊσταμένης της φυλακής, ανέφερε πως «συμμετείχα στη θεατρική ομάδα του σχολείου και θέλησα να συνεχίσω και στο Πανεπιστήμιο». Μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά πως «αγαπώ την τέχνη, το θέατρο, την υποκριτική», ενώ πρόσθεσε πως η αγάπη για τα οικονομικά δεν αναιρεί την αγάπη της για το θέατρο.
Από την πλευρά της η δευτεροετής φοιτήτρια στο ΙΑΚΑ Κατερίνα Κρυσταλλίδη που κατάγεται από την Καβάλα, ανέφερε πως «ήταν ένα απωθημένο μου να ασχοληθώ με το θέατρο. Μου αρέσει όλη η διαδικασία από τα σκηνικά μέχρι την υποκριτική. Μου αρέσει η ενέργεια που βγάζει το θέατρο».
Από την πλευρά της η θεατροπαιδαγωγός και σκηνοθέτης, υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας «Τρίτος όροφος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Μαρία Καραζάνου είπε πως «η συγκεκριμένη θεατρική ομάδα λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια στο πανεπιστήμιο, είναι γνωστή με μεγάλη απήχηση».
Εν ενεργεία αγρότης και απόφοιτος μεταπτυχιακού προγράμματος της Γεωπονικής ο Βολιώτης Θανάσης Παπαδήμος συμμετέχει εδώ και μερικά χρόνια στη θεατρική ομάδα. «Μέσα από το θέατρο, αποδίδεις ομαδικά, δημιουργείς φιλίες» τόνισε ο ίδιος που συμμετέχει στην ομάδα παραγωγής του θεατρικού, ενώ έχει και δύο ρόλους. Συνολικά έχει συμμετάσχει σε τρεις θεατρικές παραστάσεις.
Ο Γιάννης Αγροκώστας από τον Βόλο, φοιτητής της Αρχιτεκτονικής, έχει τον ρόλο του πρωταγωνιστή, ενώ συμμετείχε και πέρυσι στη θεατρική ομάδα. «Με ενδιαφέρει να ασχοληθώ και στο μέλλον με το θέατρο, ενώ η αρχιτεκτονική του Βόλου έχει αρκετά καλλιτεχνικά στοιχεία με τη σκηνογραφία και τη διακόσμηση».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το