Ελλάδα

Επέτρεψαν στους γονείς των δύο στρατιωτικών έκτακτο επισκεπτήριο λόγω Πάσχα

Έκτακτο επισκεπτήριο στους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη, επέτρεψαν οι τουρκικές αρχές, λόγω Πάσχα.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ οι οικογένειες των δυο στρατιωτικών επισκέφθηκαν και σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα (9/4) εκτάκτως τα παιδιά τους στις φυλακές της Αδριανούπολης, με ειδική άδεια, λόγω των εορτών του Πάσχα. Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς είχαν επισκεφθεί τα παιδιά τους και την Μεγάλη Παρασκευή και μάλιστα χωρίς το διαχωριστικό τζάμι.
Σήμερα επίσης, επικοινώνησε με τους γονείς του Αγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Τους ευχήθηκε καλό Πάσχα και γρήγορη επιστροφή των παιδιών τους στα καθήκοντα τους.

Από την πλευρά τους οι γονείς εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την συμπαράστασή του.
Μητροπολίτης Αμφιλόχιος: Αντί να τους δώσω εγώ κουράγιο, εκείνοι μου αναπτέρωσαν το ηθικό
Υπενθυμίζεται ότι τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς, επισκέφθηκε στις φυλακές της Αδριανούπολης κατόπιν παράκλησης του Οικουμενικού πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, ο μητροπολίτης Αμφιλόχιος.

Ο μητροπολίτης συνομίλησε με τον ανθυπολοχαγό Αγγελο Μητρετώδη και τον λοχία Δημήτρη Κούκλατζη και εξέφρασε τη χαρά του για το ακμαίο ηθικό που διατηρούν.
«Πήγα να δώσω κουράγιο, αλλά με τη στάση τους αναπτέρωσαν το δικό μου ηθικό», είπε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Αδριανουπόλεως και πρόσθεσε ότι «τα παιδιά κάνουν υπομονή, καθώς καταλαβαίνουν πως το θέμα έχει πολιτικές προεκτάσεις, αφού αυτά τα περιστατικά στα σύνορα είναι συνήθη».

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το