Τοπικά

Επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο στον Βόλο

Με αφορμή την συμπλήρωση δέκα χρόνων από τον θάνατο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος, πρώην Μητροπολίτη Δημητριάδος, Χριστόδουλου, η τοπική εκκλησία διοργανώνει εκδηλώσεις μνήμης, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

7:30-10:30 π.μ.: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Επιμνημόσυνη ομιλία θα εκφωνήσει ο Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, Ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Δημητριάδος και πνευματικό τέκνο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

6.00 μ.μ.: Εκδήλωση στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου για την προσφορά της εκκλησίας την περίοδο της γερμανικής κατοχής και της αντίστασης, για την ανάδειξη της οποίας είχε εργαστεί συστηματικά ο τέως Μητροπολίτης Δημητριάδος και ως Αρχιεπίσκοπος Αθηνών. Η εκδήλωση θα έχει θέμα «Ορθόδοξοι Άγιοι: Κλήρος και Λαός στον Πόλεμο, στην Κατοχή και στο Ολοκαύτωμα».

Στην εκδήλωση θα ομιλήσουν:

Ο Μητροπολίτης Σισανίου & Σιατίστης κ. Παύλος, με θέμα «Ο Χριστιανικός Ανθρωπισμός και η Ναζιστική πρόκληση»,

Ο Επίσκοπος Πάκρατς & Σλαβονίας (του Πατριαρχείου Σερβίας) κ. Ιωάννης, με θέμα «Οι ορθόδοξοι κληρικοί και λαϊκοί στην Αντίσταση κατά του ναζισμού στην Σερβία» και

Η κ. Βάσω Σταματίου, τελευταία εν ζωή Ελληνίδα, μη Εβραία, όμηρος στο Άουσβιτς, με θέμα «Μία Ελληνίδα στο Άουσβιτς».

Στην είσοδο του Ναού, όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν δωρεάν μία επετειακή έκδοση της Μητρόπολης Δημητριάδος, αφιερωμένη στα δέκα χρόνια από τον θάνατο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου, με τίτλο «Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, κείμενα ιστορικής μνήμης».

Την εκδήλωση θα κλείσει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το