Τοπικά

Επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου με παραδοσιακά τραγούδια και χορευτικά σύνολα

Δράσεις και εκδηλώσεις ετοιμάζει η Μητρόπολη Δημητριάδος για να τον εορτασμό της Επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση (1821 – 2021). Ανήμερα της φετινής επετείου διοργανώνει επετειακή εκδήλωση Λόγου – Μουσικής και παραδοσιακών χορών, προκειμένου να τιμήσει την 198η επέτειο της Εθνεγερσίας της 25ης Μαρτίου 1821.
Την ευθύνη της διοργάνωσης έχουν οι φορείς της, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και το Χορευτικό Σύνολο Ι.Μ.Δ. «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Μαρτίου, στις 18.30 το απόγευμα, στον αύλειο χώρο του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, μετά τον Εσπερινό, που θα τελέσει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.
Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης θα συμμετέχει ο πάτερ Χρήστος Κυριακόπουλος που έχει αφιερωθεί και στην ορθή διατήρηση και εκφορά του δημοτικού τραγουδιού.
Το χορευτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει διαμορφωθεί με την ευθύνη του Χορευτικού Συνόλου της Μητρόπολης Δημητριάδος «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ», υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλισσας Αικατερίνης Γκανέτσα-Ντόντη.
Τον συντονισμό έχει η κυρία Ελένη Παπαργύρη – Κωνσταντά.
Θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τη Μικρά Ασία – Ρούμελη – Θεσσαλία – Ήπειρο – Μακεδονία – Πελοπόννησο – Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου.

Τα τραγούδια θα συνοδεύσουν οι μουσικοί:
Κώστας Γιαννακόπουλος – Κλαρίνο
Κώστας Γεωργούδης – βιολί
Γιαννούλης Μαργώνης – Λαούτο
Ανδρέας Νιάρχος – Κρουστά και φλογέρα.

Τους παραδοσιακούς χορούς θα παρουσιάσουν τα χορευτικά:
• Χορευτικό Σύνολο Ι.Μ.Δ. «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ»
• Χορευτικό Σύνολο Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Νομού Μαγνησίας «ΤΟ ΕΓΓΛΕΖΟΝΗΣΙ»
• Χορευτικό Σύνολο Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Βόλου
• Χορευτικό Σύνολο Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας «ΙΩΝΕΣ»

Την εκδήλωση θα κλείσει με την τοποθέτησή του ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το