Τοπικά

Επετειακή εκδήλωση για Ολοκαύτωμα της Αγχιάλου με συμμετοχή Συλλόγου Γυναικών και Φιλοπρόοδου

Την Κυριακή 29 Ιουλίου, παραμονή του Ολοκαυτώματος της Αγχιάλου, στον προαύλειο χώρο του Δράγνειου Δημαρχείου Μεγάρου Νέας Αγχιάλου, ο Σύλλογος Γυναικών και ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Νέας Αγχιάλου πραγματοποίησαν επετειακή εκδήλωση μνήμης και τιμής.
Πλήθος συμπολιτών μας προσήλθαν να παρακολουθήσουν, να ακούσουν, να θυμηθούν, να μάθουν, για όλους αυτούς που πάλεψαν να κρατήσουν τα πάτρια εδάφη, που πάλεψαν να χτίσουν μία νέα ζωή που μπόρεσαν να επιβιώσουν, να ριζώσουν, να μεγαλουργήσουν.

Οι πρόεδροι και τα Δ.Σ. των Συλλόγων ευχαριστούν θερμά την Άννα Ζαράρη για το τόσο παραστατικό και περιεκτικό κείμενό της αναφορικά με την Αγχίαλο του τότε, τον Κώστα Παρδάλη, που μας εμπιστεύτηκε ποιήματά του από τη συλλογή «Αγχιαλίτικα», όπως επίσης τον Αργύρη Χατζηνάκη.
Η μαγνητοσκοπημένη παράσταση της θεατρικής ομάδας «Η Αγχίαλος μέσα από τις φλόγες» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δακτυλά και επεξεργασία κειμένων της Αγγελικής Νικολάου-Τσάμη, απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Η μαέστρος της παιδικής χορωδίας του Φιλοπρόοδου κ. Χαρά Σταυράκη και η μικρή αοιδός Αλεξάνδρα Πλατανιά, με τραγούδια του νόστου και της προσφυγιάς έκλεψαν τις εντυπώσεις.
Παράλληλα ανήμερα της επετείου του Ολοκαυτώματος τη Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων μνήμης, πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Ηρώου των Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από τις αρχές του τόπου και συλλόγων της περιοχής.
Για τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο κατέθεσε λουλούδια ένα παλαιό και ιδιαίτερα δραστήριο μέλος, η Καλλιόπη Κακάνη.
Για τον Σύλλογο Γυναικών κατέθεσε ένα εξίσου δραστήριο μέλος, η Ελένη Γκίνη.
Η εκδήλωση τελείωσε με την απόδοση του Εθνικού Ύμνου από την ανδρική χορωδία της Δημοτικής Ενότητας Ν. Αγχιάλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το