Τοπικά

Επετειακές εκδηλώσεις στον Βόλο για το έπος του ’40

Πλούσιες επετειακές εκδηλώσεις για τους ήρωες του έπους 1940 έχουν προγραμματιστεί στον Βόλο για την τρέχουσα εβδομάδα και οι οποίες διοργανώνονται από διάφορες φορείς και σχολεία.
Πιο αναλυτικά οι πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνουν πανηγυρική εκδήλωση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940, μεθαύριο Τετάρτη 24 Οκτωβρίου και ώρα 19.00, στο αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος» του παραλιακού συγκροτήματος Παπαστράτου, στον Βόλο.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει προσφώνηση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητή Ζήση Μαμούρη και ομιλία της αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αν. καθηγήτριας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Ιωάννας Λαλιώτου, με θέμα: «Έθνος και Αντιφασισμός». Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με μέλη της Μικτής Χορωδίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που θα ερμηνεύσουν: «Έφεδρος», ερμηνεύει η Νάσια Βελέντζα, «Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου», ερμηνεύει η Λυδία Τασιού, «Αϊ Γιώργη», ερμηνεύει η Ολίνα Μαρέδη, «Μη με ρωτάς», Μάνος Λοΐζος, ερμηνεύει η Αθηνά Μακεδών, «Παιδιά της Ελλάδος παιδιά», ερμηνεύει η Ελευθερία Ασουμανάκη. Καλλιτεχνική διεύθυνση και μουσική επιμέλεια, Νικόλαος Χιώτογλου. Στο πιάνο συνοδεύει η Κασσιανή Αμυγδαλίτση. Συναυλία αφιέρωμα στη Σοφία Βέμπο από τον «ΠΡΟΜΗΘΕΑ»

Επίσης ο Σύνδεσμος Έφεδρων Αξιωματικών Νομού Μαγνησίας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση «Τιμής και Μνήμης των Ηρώων του Έπους 1940 – 41», μεθαύριο Τετάρτη 24 Οκτωβρίου και ώρα 18.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Μαγνησία» του ξενοδοχείου Volos Palace (Ξενοφώντος και Θρακών).
Ιδιαίτερη τιμή θα αποδοθεί στον κεντρικό ομιλητή της εκδήλωσης, κ. Γεώργιο Σούρλα, πρόεδρο της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων του έπους 1940 – 41, π. υπουργός και π. αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, που με τους συνεχείς και επίμονους αγώνες του για 13 χρόνια συνέβαλε καθοριστικά στην αποκατάσταση της μεγάλης αυτής εθνικής εκκρεμότητας των άταφων ηρώων του 1940 στα βουνά της Βορείου Ηπείρου.

Ακόμη μεθαύριο Τετάρτη 24 Οκτωβρίου τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βόλου «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» στον υποβλητικό χώρο της Εξωραϊστικής Λέσχης προσκαλούν όλους τους φίλους, γονείς, μαθητές και αποφοίτους, καθώς και τους λάτρεις της ποιοτικής μουσικής, σε μια μοναδική βραδιά συγκίνησης και νοσταλγίας. Η επετειακή συναυλία της μεικτής μαθητικής χορωδίας δυο φωνών είναι αφιέρωμα σε μια σπουδαία μορφή, που με τη φωνή της έγραψε ιστορία- και την ιστορία ενός ολόκληρου λαού- τη Σοφία Βέμπο.
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα, της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου για την 28η Οκτωβρίου, διοργανώνει τη συναυλία με γενικό τίτλο «Τα Τραγούδια της Λευτεριάς», με δωρεάν είσοδο για το κοινό, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, το Σάββατο 27 Οκτωβρίου και ώρα 19:30. Θα ακουστούν τα τραγούδια της νίκης και της λευτεριάς που εμψύχωσαν το πλήθος των Ελλήνων στρατιωτών και ενίσχυσαν το εθνικό φρόνημα του καταπονημένου, από την κατοχή, ελληνικού λαού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το