Τοπικά

Επέστρεψαν στα θρανία 12.700 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων στη Μαγνησία

Ομαλά έγινε χθες η επιστροφή 12.700 περίπου μαθητών στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Μαγνησίας. Τα χαρούμενα πρόσωπα κάτω από τις μάσκες έδιναν τον τόνο στη σχολική ζωή που απέκτησε ξανά τον φυσιολογικό της ρυθμό μετά από τρεις μήνες τηλεκπαίδευσης.
Στα σχολεία τηρούνται όλες οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως είναι τα χωριστά διαλείμματα και η προσέλευση σε διαφορετικές ώρες για τα συστεγαζόμενα σχολεία, ενώ μάσκες μοιράστηκαν στους μαθητές. Παράλληλα τα σχολεία είχαν προμηθευτεί τις προηγούμενες μέρες τα αντισηπτικά και είχαν καθαριστεί ξανά οι αίθουσες.
«Είναι μέρα χαράς για τους καθηγητές και τους μαθητές» δήλωσε ο διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας και ταμίας της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Δημήτρης Μπαζιάνας και συμπλήρωσε πως «το σχολείο έχει 290 μαθητές και την πρώτη μέρα οι απουσίες ήταν ελάχιστες, οι συνήθεις σε μια διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία».
Παράλληλα επισήμανε πως «οι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία πιο συνειδητοποιημένοι, δηλαδή όλοι φορούσαν τη μάσκα τους και με σωστό τρόπο».
Αναφορικά με τις βαθμολογίες είπε πως «θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στους μαθητές προκειμένου να δημιουργηθεί συνωστισμός στα σχολεία από την έλευση των γονέων, όπως αναφέρει η σχετική εγκύκλιος».

Από την πλευρά του ο διευθυντής του 8ου Γυμνασίου Βόλου κ. Ανδρέας Συκιώτης υπογράμμισε πως «η πολύμηνη παραμονή των μαθητών στο σπίτι φαίνεται πως τους επηρέασε και στο επίπεδο της συμπεριφοράς. Δηλαδή επέστρεψαν με υψηλό αίσθημα ευθύνης που αυτό αποτυπωνόταν στο γεγονός ότι όλοι φορούσαν τις μάσκες και με συγκατάβαση άκουγαν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που τους επισημάναμε. Άλλωστε τα παιδιά λαχταρούσαν για τη φυσική επαφή και επικοινωνία στο σχολείο. Εμείς στην πρώτη μέρα επανόδου των παιδιών στη σχολική κανονικότητα, είδαμε πρόσωπα με χαμόγελα, αν και κάτω από τις μάσκες και αυτό το συναίσθημα που κυριαρχεί».
Ο ίδιος ανέφερε πως «έχουμε ήδη χωριστά διαλείμματα με το 8ο ΓΕΛ Βόλου με το οποίο έχουμε κοινό αύλειο χώρο».
Στο ζήτημα της ψυχολογικής προσαρμογής των μαθητών αναφέρθηκε ο διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Βόλου κ. Γιώργος Βαρνάβας λέγοντας πως «ασφαλώς προέχει η ασφάλεια των μαθητών και των καθηγητών. Παράλληλα είναι σημαντική η σταδιακή προσαρμογή των μαθητών στη διά ζώσης εκπαίδευση, καθώς έχουν περάσει τρεις μήνες απουσίας από το σχολείο. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ακολουθεί μια ενδεδειγμένη παιδαγωγική προσέγγιση, ώστε οι μαθητές να μην αγχωθούν».

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπος Σταχτέας δήλωσε πως «η πρώτη μέρα επιστροφής των μαθητών στα σχολεία κύλησε ομαλά. Όσον αφορά στην επίδοση βαθμών λίγοι είναι αυτοί που δεν έβαλαν βαθμό στο πρώτο τετράμηνο και θα το κάνουν στο δεύτερο, καθώς δεν έχουν ολοκληρωμένη εικόνα για τους μαθητές».
Σημειώνεται πως μαθητές που δεν συμμετείχαν σε κάποιο διαγώνισμα λόγω διαφόρων λόγων όπως αδυναμίας σύνδεσης με το διαδίκτυο, ίσως να μπορέσουν να διαγωνιστούν διά ζώσης αυτή την εβδομάδα.
Ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Βόλου κ. Γιάννης Καραφέρης δήλωσε πως «υπήρξε καθολική επιστροφή των μαθητών που δεν έκρυψαν τη χαρά τους. Στους μαθητές δώσαμε και τις βεβαιώσεις μετακίνησης, ενώ προσπαθούμε να δούμε, ποιοι φοιτούντες για διάφορους λόγους αδυνατούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στο σχολείο».

Ενισχυτική διδασκαλία
Την περασμένη Παρασκευή προσλήφθηκαν 44 αναπληρωτές καθηγητές οι οποίοι θα αναλάβουν την ενισχυτική διδασκαλία στα Γυμνάσια. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το