Τοπικά

Επέστρεψαν οι Βολιώτες μαθητές από την Ιταλία

Στον Βόλο έφτασαν σήμερα τα ξημερώματα οι έντεκα μαθητές και οι δύο καθηγητές του Γυμνασίου της πόλης, οι οποίοι βρέθηκαν στο πλαίσιο προγράμματος Εράσμους στην Περούντζια της Κεντρικής Ιταλίας.
Ωστόσο η χρονική περίοδος της παρουσίας τους εκεί φαίνεται πως ήταν η πιο δύσκολη, καθώς συνέπεσε με την έξαρση του ιού του κορωνοϊού στη Βόρεια Ιταλία, με αποτέλεσμα να προκληθεί διεθνώς μεγάλος θόρυβος και πανικός.
Στην προχθεσινή συνάντηση των γονέων με τη διεύθυνση του σχολείου ζητήθηκε η άμεση επιστροφή των παιδιών τους από την κεντρική Ιταλία, όπως και τελικά έγινε, καθώς κατορθώθηκε μέσα σε λίγες ώρες να βρεθούν τα εισιτήρια και τα παιδιά να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Σημειώνεται πως στην Κεντρική Ιταλία οι μαθητές έφτασαν την περασμένη Κυριακή και διέμεναν σε οικογένειες των Ιταλών, ενώ η εικόνα που μετέφεραν σε επικοινωνία τους με τους γονείς και το σχολείο μάλλον απείχε από αυτή του πανικού.
Ωστόσο η αγωνία για την εξάπλωση του ιού που ήδη ξεπέρασε τα όρια της Βόρειας Ιταλίας και επεκτάθηκε μέχρι και τη Σικελία ήταν το καθοριστικό σημείο για να ζητηθεί η εσπευσμένη επιστροφή τους, όπως και τελικά έγινε.

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης τόνισε πως «οι μαθητές επρόκειτο να ταξιδέψουν αεροπορικώς από τη Ρώμη προς την Αθήνα χθες και μετά να αφιχθούν στον Βόλο τις βραδινές ώρες».
Την ίδια στιγμή όλο και περισσότερες είναι οι αντιδράσεις γονέων του Γυμνασίου του οποίου οι μαθητές ταξίδεψαν στην Ιταλία, αλλά και όμορων δημοτικών για το θέμα που έχει προκύψει ζητώντας μεταξύ άλλων οι μαθητές να τεθούν σε καραντίνα.
Μάλιστα αντιδράσεις έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται και από γονείς Δημοτικών που συνορεύουν με το Γυμνάσιο.
Επίσης αντιδρούν και γονείς Γυμνασίου που αυτές τις μέρες βρίσκονται Ιταλοί μαθητές και καθηγητές.
Αρκετοί είναι αυτοί που τηλεφωνούν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εκφράζοντας και με έντονο τρόπο τα παράπονά τους.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει αποστείλει πέντε ερωτήματα στο υπουργείο Παιδείας για τη διαχείριση διαφόρων ζητημάτων αναφορικά με τον κορωνοϊό, αλλά απάντηση δεν έχει λάβει.
Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σε αναμονή βρίσκονται δύο σχολεία που ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, εκτός Ιταλίας, στο πλαίσιο προγραμμάτων Εράσμους, αλλά ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί, τι θα γίνει.
Κλειστό παρέμεινε χθες το 2ο Νηπιαγωγείο στον Δήμο Αλμυρού, ενώ το σχολείο δεν θα λειτουργήσει ούτε σήμερα Τετάρτη. Ο δήμαρχος Αλμυρού Ευάγγελος Χατζηκυριάκος αποφάσισε τη διακοπή των μαθημάτων στο σχολείο λόγω του μεγάλου αριθμού των μαθητών που απουσίαζαν και προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διασπορά των ιώσεων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το