Τοπικά

Έπεσε το κιόσκι στην Άλλη Μεριά – Εικόνες εγκατάλειψης στην περιοχή

Έπεσε το κιόσκι που είχε κατασκευαστεί μέσω προγράμματος Leader δίπλα από την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων της Άλλης Μεριάς στο μονοπάτι «Ιάσων» που οδηγεί στην Αλυκόπετρα στα Χάνια. Για πλήρη εγκατάλειψη από τις αρμόδιες υπηρεσίες κάνουν λόγο κάτοικοι της Άλλης Μεριάς, αν και για το συγκεκριμένο είχαν ειδοποιήσει ότι χρειαζόταν συντήρηση.
Πάλι καλά που δεν βρίσκονταν άτομα ή περιπατητές στο κιόσκι στην εκκλησία των Αγίων Αποστόλων της Άλλης Μεριάς στο μονοπάτι «Ιάσων» προχθές το μεσημέρι όταν αυτό κατέρρευσε και έπεσε λόγω των σάπιων ξύλινων δοκών.

Το συγκεκριμένο μονοπάτι χρησιμοποιούν πολλοί περιπατητές και ο χώρος που βρίσκεται το κιόσκι χρησιμοποιείται από πολλούς για ξεκούραση. Επίσης τις μέρες με καλό καιρό αρκετά νεαρά άτομα αρέσκονται να κάθονται στο σημείο με θέα τον Βόλο.
Το εν λόγω κιόσκι, όπως και άλλα τρία που υπάρχουν στο μονοπάτι «Ιάσων», το οποίο οδηγεί μέσω Κατηχωρίου και Πορταριάς στην Αλυκόπετρα στα Χάνια, είχαν κατασκευαστεί πριν χρόνια μέσω προγράμματος Leader από τον τότε Δήμο Πορταριάς.
Ο κ. Γιάννης Γκουντέλιας, πρώην αντιδήμαρχος Βόλου, ανέφερε ότι «προχθές το μεσημέρι έπεσε το κιόσκι και χθες ειδοποίησα την τεχνική υπηρεσία για το γεγονός, αλλά κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί έως αυτή τη στιγμή».

Σύμφωνα με τον ίδιο, για το κιόσκι και την επικινδυνότητα που αυτό παρουσιάζει έχει ειδοποιήσει ξανά πριν δύο μήνες, αλλά δεν έγινε τίποτα. «Πάλι καλά που δεν καθόταν κανείς κάτω από το κιόσκι την ώρα που έπεσε, διότι θα υπήρχε σίγουρα τραυματισμός» πρόσθεσε ο κ. Γ. Γκουντέλιας.
Στην περιοχή που βρίσκεται το κιόσκι υπάρχουν πολλά σκουπίδια, ενώ έχουν καταστραφεί τα ξύλινα κάγκελα προστασίας, πλάκες στο μονοπάτι και παγκάκια.
Κάτοικοι της Άλλης Μεριάς κάνουν λόγο για εγκατάλειψη και επισήμαναν ότι όλη η περιοχή δεν έχει παιδική χαρά. «Περίπου 140 παιδιά στο Δημοτικό, 30 στο Νηπιαγωγείο και 30 στον Βρεφονηπιακό, δεν έχουν μία παιδική χαρά για να παίξουν. Πριν 4,5 χρόνια ξηλώθηκε αυτή που υπήρχε με σκοπό να γίνει καινούργια με πιστοποιημένα παιχνίδια και ακόμα περιμένουμε» επισήμαναν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το