Τοπικά

Έπεσαν 500 κυβικά λύματα στο λιμάνι κατά τη σύνδεση του νέου καταθλιπτικού αγωγού με τον Βιολογικό

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ, ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγες ώρες, η σύνδεση του νέου καταθλιπτικού αγωγού μεταφοράς των λυμάτων, από το Κεντρικό Αντλιοστάσιο Αποχέτευσης στο Βιολογικό και πλέον με τη χρήση δύο αγωγών, δεν θα υπάρξει περίπτωση στην οποία κατά την αναγκαία επισκευή βλάβης, θα πρέπει να διοχετευτεί λύμα στο θαλάσσιο χώρο του λιμένος, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

“Αυτό είναι έργο της παρούσης δημοτικής αρχής, η οποία δεν περιορίζεται σε ευχολόγια, αλλά πραγματοποιεί έργα προς το συμφέρον της πόλης και των πολιτών”.

Στη φάση δοκιμών της σύνδεσης περί τις 13:00 και για χρονικό διάστημα 15-30 λεπτών, εμφανίστηκε αιφνιδίως μεγάλη παροχή λύματος, την οποία δεν παρέλαβαν οι αντλίες που ήταν σε λειτουργία εκείνη τη χρονική στιγμή, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο λιμάνι περίπου 500 κυβικά λύμα, από τα 45.000 που διακινεί ημερήσια το αντλιοστάσιο.
“Είναι ένα τυχαίο και μη προβλεπόμενο γεγονός, αλλά είναι η τελευταία επαφή του δικτύου αποχέτευσης με τη θάλασσα”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το