Τοπικά

Επερώτηση της ΛΑΣ για το 7ο Δημοτικό σχολείο Βόλου

Την ανάγκη συντήρησης και παρεμβάσεων, επισημαίνουν με επερώτησή τους προς το Δήμο Βόλου, οι σύμβουλοι της ΛΑΣ.

Χαρακτηρίζουν, απόλυτα δικαιολογημένη τη δυσαρέσκεια των εκπαιδευτικών του 7ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, αφού, όπως αναφέρουν “εδώ και δυο χρόνια, δεν έχει επιδιορθωθεί και δεν έχει συντηρηθεί στο γραφείο των εκπαιδευτικών, καθώς επίσης και σε μια σχολική αίθουσα, το έντονο πρόβλημα υγρασίας και διάβρωσης. Πιο συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι η Διεύθυνση του σχολείου έχει απευθυνθεί προς τον Δήμο Βόλου για τη συντήρηση της μόνωσης στην ταράτσα του σχολείου, οι εργασίες δεν έχουν γίνει με αποτέλεσμα, όχι μόνο την αποκρουστική εικόνα και τις μεγάλες διαβρώσεις στην τοιχοποιία, αλλά δημιουργείται κίνδυνος βραχυκυκλώματος ή ηλεκτροπληξίας από τα ηλεκτροφόρα καλώδια που διαπερνούν τους τοίχους”.

Επίσης, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την ελλιπή και ακατάλληλη περίφραξη σε έξοδο κινδύνου του σχολείου. Ήδη όπως τονίζεται “έχει παρατηρηθεί να ανεβαίνουν παιδιά, εκτός της ώρας λειτουργίας του σχολείου, στην ταράτσα του σχολείου με κίνδυνο να πέσουν από μεγάλο ύψος και να τραυματιστούν σοβαρά. Και τα παραπάνω προβλήματα στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου αποδεικνύουν τις μεγάλες ευθύνες, τόσο των κυβερνήσεων που έχουν μειώσει τη χρηματοδότηση για τη συντήρηση και λειτουργία των σχολείων, που έχουν αφήσει χωρίς το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, όσο και της δημοτικής αρχής Βόλου, που με τις μεγαλοστομίες της, στηρίζει αυτήν την πολιτική. Ουσιαστικά, κρύβει πίσω από τα έργα βιτρίνας τις μεγάλες ελλείψεις και στη συντήρηση των σχολικών διδακτηρίων και στην παντελή απουσία έργων για την αντισεισμική προστασία και θωράκισή τους”.

Οι σύμβουλοι ρωτούν τη δημοτική Αρχή, πότε θα προχωρήσει στις απαραίτητες εργασίες μόνωσης για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υγρασίας στους χώρους του 7ου Δ.Σ. Βόλου και πότε θα κάνει τις αναγκαίες κατασκευές, που θα εμποδίζουν την πρόσβαση στην ταράτσα του σχολείου για την αποφυγή κάποιου ατυχήματος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το