Τοπικά

Επερώτηση Διαμαντένια για την αποκομιδή των υπολειμμάτων αγροτικών φαρμάκων

To πρόβλημα στην αποκομιδή των υπολειμμάτων αγροτικών φαρμάκων που παρατηρείται στην Νέα Αγχίαλο, αλλά και σε άλλες Δημοτικές Ενότητες όπου υπάρχει αγροτική δραστηριότητα, επισημαίνει με επερώτησή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θεολόγος Διαμαντένιας, ζητώντας να ενημερωθεί για τον τρόπο με τον οποίο θα διασφαλιστεί η υγεία των δημοτών και η προστασία του περιβάλλοντος σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Όπως, ειδικότερα, αναφέρει στην επερώτησή του ο κ. Διαμαντένιας, δίπλα στις γεωτρήσεις, όπου οι γεωργοί προμηθεύονται νερό για τα ραντίσματά τους (εκτός ελαχίστων περιπτώσεων), δεν υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων της Υπηρεσίας καθαριότητας και όταν κάποιοι αυτοσχέδιοι κάδοι γεμίζουν, η εύκολη λύση είναι η φωτιά.
Εύκολα ο καθένας αντιλαμβάνεται την επικινδυνότητα των αερίων (τοξίνες) που απελευθερώνονται από τη καύση μπουκαλιών με υπολείμματα δηλητηρίων ουσιών, καθώς και τη ρύπανση εδάφους και υδάτων. Συγκεκριμένα, η συλλογή και μεταφορά των συσκευασιών φυτοφαρμάκων πρέπει να εκτελείται από φορέα που να διαθέτει άδεια συλλογής μεταφοράς επικινδύνων αποβλήτων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 7 της ΚΥΑ 13588/725/2006. Η αρχική αποκομιδή των κενών συσκευασιών μπορεί να υλοποιείται από το δήμο, με την τοποθέτηση ειδικών κάδων, και στη συνέχεια για τη συλλογή και μεταφορά αυτών, ο δήμος είτε θα πρέπει να συμβληθεί με κατάλληλα αδειοδοτημένο φορέα, είτε θα πρέπει να αδειοδοτηθεί σύμφωνα με το άρθρο 7 της ΚΥΑ 13588/725/2006 για συλλογή – μεταφορά επικινδύνων αποβλήτων.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αντιδράσεις

Η κυβέρνηση δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τις κινητοποιήσεις των αγροτών, αλλά και των φοιτητών…

18 Ιανουαρίου 2024

Ηθικό

Το μασάζ της κυβέρνησης προς τους βουλευτές για να πουν το «ναι» στον γάμο των…

18 Ιανουαρίου 2024

Greek Mafia: Οι ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης – Πώς τους εντόπισαν

Ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας…

18 Ιανουαρίου 2024

Συνελήφθη αρχιφύλακας του ΑΤ Ακρόπολης για υπεξαίρεση υπηρεσιακών όπλων

Ένας αρχιφύλακας στο Αστυνομικό Τμήμα της Ακρόπολης συνελήφθη για παράβαση καθήκοντος, υπεξαίρεση κατ΄εξακολούθηση και παράβαση…

18 Ιανουαρίου 2024

Σεμινάριο –εκπαίδευση σε Huawei Fusionsolar φωτοβολταϊκά συστήματα

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024 σεμινάριο – εκπαίδευση που διοργάνωσε ο…

18 Ιανουαρίου 2024

Δημοσιεύτηκε

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ, το οποίο καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις, που θα ισχύσουν για…

18 Ιανουαρίου 2024