Τοπικά

Επενδύσεις πέντε αστέρων στην Σκιάθο – Νέες ξενοδοχειακές μονάδες αλλάζουν το σκηνικό στο νησί

Η Σκιάθος τα τελευταία χρόνια, με την άνοδο του ελληνικού τουρισμού, έχει προσελκύσει αρκετές νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν νέα 5άστερα ξενοδοχεία για τουρίστες υψηλών εισοδημάτων.
Αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη ή σε διαδικασία αδειοδότησης βρίσκονται πέντε μεγάλες ξενοδοχειακές επενδύσεις στο νησί και ειδικότερα στην περιοχή των Κουκουναριών, που θεωρείται η πιο καλή περιοχή του νησιού.

Το δρόμο προς την ανακήρυξή της ως στρατηγική επένδυση παίρνει η μεγάλη τουριστική επένδυση της Elivi Hotels στη Σκιάθο.
Η επένδυση αφορά στη δημιουργία ξενοδοχειακού καταλύματος, 5 αστέρων, δυναμικότητας 267 δωματίων και 534 κλινών στην περιοχή των Κουκουναριών στη Σκιάθο.
Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 64.480.000 ευρώ, το 59,7% του οποίου θα καλυφθεί από ίδια κεφάλαια, ενώ το υπόλοιπο 40,3% θα καλυφθεί από τραπεζικό δανεισμό.
Το νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα είναι χωρισμένο σε δύο χωρικές ενότητες συνολικής έκτασης 129.584 τ.μ.
Η επένδυση θα δημιουργήσει 320 θέσεις εποχιακής απασχόλησης και 27 μόνιμης απασχόλησης.

Με γοργούς ρυθμούς προχωρεί η διαδικασία αδειοδότησης για το νέο πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων που σχεδιάζει να υλοποιήσει στη Σκιάθο η εταιρεία Kassandra Bay.
Πρόσφατα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για την ανέγερση του νέου ξενοδοχείου. Νωρίτερα, το έργο είχε πάρει τις πρώτες εγκρίσεις τόσο όσον αφορά στην αρχαιολογική νομοθεσία, ενώ για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) είχε γνωμοδοτήσει θετικά το Δημοτικό Συμβούλιο της Σκιάθου, αλλά και το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, στις 29/3/2021.
Η επένδυση αφορά στην κατασκευή νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων, 182 κλινών, σε έκταση 22,6 στρεμμάτων, στην επαρχιακή οδό Σκιάθου -Κουκουναριών, στη θέση Βασιλιάς.

Η επιφάνεια του νέου ξενοδοχείου θα είναι 4.529 τ.μ., μοιρασμένη σε 4 διαφορετικές κτιριακές ενότητες, εκ των οποίων η μία θα είναι οι κοινόχρηστοι χώροι (reception, εστιατόριο κ.λπ.), δύο θα είναι πτέρυγες δωματίων, ενώ η τέταρτη ενότητα θα αφορά στις σουίτες-βίλες.
Φορέας της οποίας είναι η εταιρεία Kassandra Bay Α.Ε., που έχει αυτή τη στιγμή και άλλα ξενοδοχειακά και τουριστικά καταλύματα στο νησί, όπως το Kassandra Bay Resort & Spa (απέναντι από το οποίο θα κατασκευαστεί το νέο ξενοδοχείο) αλλά και τα ΚB Suites & Spa και το boutique ξενοδοχείο KB Ammos.

Έτοιμη να προχωρήσει είναι μία ακόμα ξενοδοχειακή επένδυση.
Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έδωσε το «πράσινο φως» στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που αφορά στην ανέγερση ξενοδοχείου δυναμικότητας 304 κλινών, κατηγορίας 5 αστέρων, στην περιοχή Αγία Ελένη στις Κουκουναριές της Σκιάθου. Φορέας υλοποίησης καθίσταται η εταιρεία Ανατολικές Σποράδες Α.Ε. (Όμιλος Δερβένη).
Το πολυτελές κατάλυμα αναμένεται να κατασκευαστεί σε ακίνητο, το οποίο υπάγεται ιδιοκτησιακά σε δύο ξεχωριστές εταιρείες υπό τις επωνυμίες: Ανατολικές Σποράδες Α.Ε. και Νότιες Σποράδες Α.Ε.
Μία έκταση 48.089,67 τ.μ. ανήκει, ειδικότερα, στην εταιρεία Ανατολικές Σποράδες Α.Ε., ενώ η υπόλοιπη έκταση 44.186,58 τ.μ., στην εταιρεία Νότιες Σποράδες Α.Ε. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει, η επενδύτρια εταιρεία θα μισθώσει από την έτερη επιχείρηση (σ.σ. Νότιες Σποράδες Α.Ε.) την επιφάνεια που έχει εκείνη στην ιδιοκτησία της, προκειμένου σε ένα ενιαίο γήπεδο να γίνει το έργο.
Σημειώνεται, ότι επειδή η έκταση στην οποία θα πραγματοποιηθεί η επένδυση είναι μεγάλη, υπάρχουν κάποιες εκτάσεις που είναι χαρακτηρισμένες ως δασικές και αυτομάτως, άρα, προστατευόμενες. Εξ’ ου και προς πολεοδομική χρήση, εν τέλει, δίνεται μία επιφάνεια 37.040,60 τ.μ.

Σύμφωνα με το πλάνο που έχει εκπονηθεί, στο συγκρότημα θα κατασκευαστούν 4 ανεξάρτητες κτιριακές ενότητες και εγκαταστάσεις.
Η μονάδα θα περιλαμβάνει συνολικά 9 πισίνες, από τις οποίες οι 8 θα συνίστανται υπαίθριες και η μία στεγασμένη. Τη στιγμή που στις 9 συνολικά αυτές πισίνες, οι 3 θα είναι κοινόχρηστες κι οι υπόλοιπες 6 προς ιδιωτική χρήση.
Έγκριση έχουν λάβει οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία ενός νέου ξενοδοχείου στην περιοχή Καλαμάκι της Σκιάθου.
Πρόκειται για ένα κατάλυμα προδιαγραφών 5 αστέρων και δυναμικότητας 212 κλινών, σε μια μεγάλη επένδυση της εταιρείας Evreni Α.Ε.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πολυτελής μονάδα θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 21.275 τ.μ. και εκτιμώμενο κόστος, ορίζεται με βάση τις πληροφορίες το ποσό περίπου των 20 εκατ. ευρώ.

Προς αδειοδότηση προχωρεί και το νέο πολυτελές ξενοδοχειακό πρότζεκτ της εταιρεία Σεράπις Α.Ε. στην περιοχή των Κουκουναριών επίσης.
Το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων θα κατασκευαστεί σε έκταση 10 στρεμμάτων, στη θέση Αχλαδιές της Σκιάθου, στο 5ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Σκιάθου – Κουκουναριών.
Θα έχει δυναμικότητα 90 κλινών και εκτός των άλλων θα περιλαμβάνει εστιατόριο και πισίνες.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το