Άρθρα

Επενδύουν στα καινούρια μικρά διαμερίσματα του Βόλου

 

Του
ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΑΩΣΤΑ
πολιτικού μηχανικού – κατασκευαστή
PKK Constructions

Μια νέα τάση που επιβεβαιώνει το αταλάντευτο ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη των υποψήφιων αγοραστών για την κτηματαγορά του Βόλου, καταγράφεται το τελευταίο διάστημα.
Η αγοραστική κινητικότητα και το 2023 έκανε ποδαρικό με το ενδιαφέρον για αγορές σπιτιών να είναι στον Βόλο ζωηρότατο.
Καταλυτικό ρόλο, ασφαλώς έχει παίξει η ανέγερση νέων πολυκατοικιών, όπου κυριαρχούν τα μικρά διαμερίσματα και τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν ως επένδυση με πολλαπλό τρόπο.
Τόσο από τη Μαγνησία όσο και από άλλους νομούς εκδηλώνονται υποψήφιοι αγοραστές που επικεντρώνονται στα καινούρια μικρά διαμερίσματα τα οποία αυτή την περίοδο είτε κατασκευάζονται είτε είναι άμεσα ετοιμοπαράδοτα.
Η αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος παρουσιάζεται σε μια χρονική περίοδο που διαφαίνεται και μια σταδιακή σταθεροποίηση στις τιμές του κόστους κατασκευής των οικοδομών, μια εξέλιξη που θα δώσει «ανάσες» τόσο στους κατασκευαστές όσο και στους αγοραστές.
Οι λόγοι που στο επίκεντρο βρίσκονται τα μικρά διαμερίσματα είναι πολλοί.
Πρώτον, πολλά νοικοκυριά διαθέτουν ένα ικανοποιητικό ποσό αποταμίευσης που μπορούν να το αξιοποιήσουν για την αγορά ενός μικρού ακινήτου, χωρίς να μπουν στη διαδικασία να απευθυνθούν σε τράπεζα για τη λήψη δανείου.
Δεύτερον, τα επιτόκια καταθέσεων είναι ακόμη σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ ο πληθωρισμός «τρέχει» σε υψηλά επίπεδα. Το ροκάνισμα της αξίας των καταθέσεων είναι αναπόφευκτο και η επένδυση σε ένα ακίνητο κρίνεται ως η ιδανική επιλογή που θα δώσει βέβαιες αποδόσεις.
Τρίτον, το μικρό διαμέρισμα μπορεί να αξιοποιηθεί επενδυτικά προς δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη για ενοικίαση σε φοιτητές και νέα ζευγάρια και η δεύτερη για βραχυχρόνια μίσθωση.
Τέταρτον, ο Βόλος εξελίσσεται σε μια πόλη που διαθέτει όλα τα πλεονεκτήματα, ώστε το ακίνητο να αποφέρει κέρδη, καθώς είναι μια μεγάλη φοιτητούπολη της περιφέρειας και έλκει χιλιάδες τουρίστες τόσο Έλληνες όσο και ξένους που χρειάζονται ποιοτική διαμονή.
Σε όλους τους παραπάνω λόγους υπάρχει βέβαια και η σημαντικότερη αιτία που οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν επανέλθει δυναμικά και αυτή δεν είναι άλλη από την ποιότητα των νεόδμητων κατασκευών. Τα καινούρια μικρά διαμερίσματα είναι κατασκευασμένα από σύγχρονα υλικά, υψηλής αντοχής και στατικής επάρκειας και με ενεργειακή κλάση που εξασφαλίζουν στους διαμένοντες την πολυπόθητη εξοικονόμηση στην ενέργεια.
Είναι διαμερίσματα που συνδυάζουν την ποιότητα, με την άνεση και την ασφάλεια.
Γι’ αυτό το επενδυτικό ενδιαφέρον στην κτηματαγορά θα παραμείνει αμείωτο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το