Τοπικά

Επενδύουν ελπίδες στη δεύτερη περίοδο των γιορτών οι έμποροι του Βόλου

Με το βλέμμα στραμμένο στη δεύτερη και πιο κρίσιμη εβδομάδα των εορτών που συνδυάζεται με την Πρωτοχρονιά είναι οι έμποροι στον Βόλο οι οποίοι αναφορικά με το πρώτο εορταστικό δεκαήμερο μετρούν ήδη απώλειες στις αγορές και τους τζίρους.
Η κακοκαιρία, αλλά και η γενικότερη ανέχεια οδήγησαν στη μείωση της αγοραστικής κίνησης φέτος σε σχέση με πέρυσι.
Ο Εμπορικός Σύλλογος δεν έχει κάνει επίσημα έρευνα για το μέγεθος των απωλειών, ωστόσο ακούγονται ποσοστά που κυμαίνονται μεταξύ 20-30% με τις πιο επιεικείς προβλέψεις πάντοτε.
Το εορταστικό ωράριο ξεκίνησε με άσχημο καιρό και συνεχίστηκε μέχρι και την προπαραμονή Χριστουγέννων. Ο καιρός λοιπόν αποθάρρυνε τους καταναλωτές για να κατέβουν στην αγορά και να κάνουν τη βόλτα τους συνδυάζοντάς της με τα καθιερωμένα δώρα για τα αγαπημένα πρόσωπα.
Εκτός από τις καιρικές συνθήκες αρνητικό ρόλο έπαιξε και η οικονομική κατάσταση των καταναλωτών. Οι έμποροι διαβλέπουν αδυναμία για αγορές που είναι ακόμη περισσότερο έντονη από πέρυσι.

Σε αυτό το θολό τοπίο η πολύ καλή αγοραστική κίνηση που παρατηρήθηκε την Κυριακή, παραμονή των Χριστουγέννων με τους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους να σφύζουν από ζωή, δεν ήταν αρκετή να ισοφαρίσει την χασούρα των προηγούμενων ημερών.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Απόστολος Οντόπουλος «η αγοραστική κίνηση στο πρώτο δεκαήμερο των εορτών είναι μειωμένη από πέρυσι. Η μείωση μπορεί να αγγίζει ακόμη και το 30%. Οι βασικές αιτίες ήταν οι άσχημες καιρικές συνθήκες, αλλά και η οικονομική αδυναμία των πολιτών. Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι απώλειες στο πρώτο δεκαήμερο θα απορροφηθούν στη δεύτερη περίοδο των γιορτών που είναι η Πρωτοχρονιά, μια παραδοσιακά πολύ καλή περίοδος, αλλά και στην επόμενη εβδομάδα μέχρι και τα Θεοφάνεια. Διατηρούμε την ελπίδα μας και στέλνουμε το μήνυμα στους καταναλωτές ότι οι έμποροι της πόλης θα τους εξυπηρετήσουν με ποιοτικά και ελκυστικά είδη πάντα σε πολύ προσιτές τιμές».
Σημειώνεται πως ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου στο πλαίσιο των γιορτινών ημερών προχώρησε την παραμονή των Χριστουγέννων σε διάφορες όμορφες εκδηλώσεις επί της οδού Ερμού προσφέροντας χαρά και δημιουργία στους διερχόμενους πεζούς.

Εκδηλώσεις παραμονή Πρωτοχρονιάς

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου καλεί τους φίλους καταναλωτές και όλα τα μέλη του να μοιραστούν με τον Αη – Βασίλη και τα ξωτικά του μια ξεχωριστή γιορτινή διάθεση, για να κάνουμε αυτές τις γιορτές πιο όμορφες κι αξέχαστες, για να καλωσορίσουμε όλοι μαζί το 2018 αναβιώνοντας ένα παλαιό έθιμο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 12:00 – 14:00 & 16:00 – 18:00.
1. Σημείο οδών: Eρμού και Κουταρέλια – Ερμού και Τοπάλη: «Δέντρο ευχών».
Με μεγάλη χαρά τα ξωτικά του Άγιου Βασίλη θα περιμένουν όλα τα παιδιά να φτιάξουν τη δική τους ευχετήρια κάρτα για να την κρεμάσουν στο δέντρο των ευχών και να στείλουν τις πιο γλυκές ευχές τους σε όλο τον κόσμο.
Στο σημείο αυτό θα μοιράζεται χαρτοπόλεμος…
Επίσης, στην οδό Τοπάλη θα βρίσκεται μαζί μας το Γηροκομείο Βόλου, όπου αγοράζοντας μια κάρτα αξίας 1 ευρώ μπορούμε όλοι να ενισχύσουμε την πολύτιμη προσφορά του στους πιο γλυκούς ανθρώπους της ζωής μας, τους παππούδες μας και να προσφέρουν καλύτερη ποιότητα ζωής σε όσους το έχουν ανάγκη.
2. Ερμού και Άργους: Facepainting
Η Σχολή Αισθητικής της κ. Βούλγαρη θα υποστηρίξει τη γιορτινή διάθεση των μικρών φίλων μας και όχι μόνο στολίζοντας τα πρόσωπά τους με χριστουγεννιάτικα σχέδια.
3. Ερμού και Αντωνοπούλου: Πλαίσιο φωτογράφισης.
Φωτογραφηθείτε με αστείες γκριμάτσες στο ειδικά στημένο πλαίσιο φωτογράφισης για να θυμάστε αυτή τη μέρα…
Εκεί ο Άι – Βασίλης θα σας περιμένει να γελάσετε μαζί «Χο…Χο…Χο».

Διαγωνισμός βιτρίνας
Επίσης από τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου ανακοινώθηκε πως «ο Διαγωνισμός «Χριστουγεννιάτικη Βιτρίνα» 2017 έχει ξεκινήσει και μπορείτε να συμμετέχετε στην ανάδειξη της καλύτερης χριστουγεννιάτικης βιτρίνας κάνοντας «LIKE» στη φωτογραφία του άλμπουμ «Διαγωνισμός Χριστουγεννιάτικης Βιτρίνας 2017» στη σελίδα του FACEBBOK «Εμπορικός Σύλλογος Βόλου», ακολουθώντας το παρακάτω link στο facebook: https://www.facebook.com/pg/esvolos/photos/?tab=album&album_id=143209016025056. Μπορείτε να πατάτε «Μου αρέσει» έως την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 14:00 ( πέρα της ημερομηνίας και της ώρας δε θα ληφθούν υπόψη).
Η ανάδειξη της καλύτερης χριστουγεννιάτικης βιτρίνας θα γίνει βάσει του συνυπολογισμού των «LIKE» στις φωτογραφίες αλλά και από τα αποτελέσματα της Τριμελούς Επιτροπής του Διαγωνισμού, η οποία απαρτίζεται από εκπρόσωπο της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου, του ΔΟΕΠΑΠ Δήμου Βόλου & μέλος ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου . Η ανάρτηση των αποτελεσμάτων και η ανάδειξη των τριών πρώτων νικητών θα γίνει την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το