Αθλητισμός

Επενδύει στην Ακαδημία ο Ρήγας Φεραίος

Στον Ρήγα Φεραίο έχουν αποφασίσει να επενδύσουν στην παραγωγική διαδικασία με την προώθηση παιδιών από την Ακαδημία στην πρώτη ομάδα. Μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου συγκροτήθηκε Διοικούσα Επιτροπή Γονέων και Κηδεμόνων που θα συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων υποδομής.

Η φετινή ομάδα του Ρήγα Φεραίου που μετέχει στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ διαθέτει μεγάλο ποσοστό Βελεστινιωτών ποδοσφαιριστών στο ρόστερ της, ενώ ντόπιος είναι και ο προπονητής Λάκης Μπακάλης, που έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που πρωταγωνιστεί στην κατηγορία.

Οι άνθρωποι του ιστορικού συλλόγου επιθυμούν για την ομάδα τους να στελεχώνεται κάθε χρόνο από παιδιά που προέρχονται από ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνου και τα οποία θα έχουν κάνει τα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα στην Ακαδημία του Ρήγα Φεραίου.

Οι παίκτες αυτοί θα παίζουν για τη φανέλα και παράλληλα θα τους δίνεται η δυνατότητα να μπορούν να αναδειχθούν μέσω της ομάδας της περιοχής από όπου κατάγονται. Το γεγονός αυτό είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει και τη συσπείρωση των φιλάθλων γύρω από τον Ρήγα Φεραίο, αφού θα στηρίζουν τα δικά τους παιδιά.

Ένα πρώτο βήμα έγινε το περασμένο καλοκαίρι, όπου με πρωτοβουλία του Ρήγα Φεραίου επαναδραστηριοποιήθηκε η γειτονική Α.Ε. Χλόης, η οποία μετέχει στη Β’ ΕΠΣΘ με ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του βελεστινιώτικου συλλόγου. Προπονητής της Α.Ε. Χλόης είναι ο τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας του Ρήγα Κώστας Τσούρικας

Στον Ρήγα Φεραίο δίνουν μεγάλο βάρος στην σωστή λειτουργία της Ακαδημίας και αυτός είναι ο λόγος που για πρώτη φορά συστάθηκε Διοικούσα Επιτροπή Γονέων και Κηδεμόνων που θα βοηθά στην επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος. Το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της επιτροπής αυτής φαίνεται και από το γεγονός ότι πρόεδρός της ανέλαβε ο ίδιος ο πρόεδρος του Ρήγα, ο Κώστας Γιάτσιος, ενώ επιφανή μέλη της κοινωνίας του Βελεστίνου είναι τα υπόλοιπα 10 μέλη.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε ο Ρήγας Φεραίος στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Η διοίκηση του Α.Σ.Β. Ρήγας Φεραίος επενδύει στις ακαδημίες και επιθυμεί τα παιδιά του Βελεστίνου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο του ποδοσφαίρου μέσα από το ιστορικό μας σωματείο.

Με οργάνωση, με πλάνο και κυρίως με αγάπη και μεράκι για τις νέες γενιές και την ανάδειξη του αθλητικού δυναμικού και ταλέντου της περιοχής μας, σκοπός είναι κανείς γονιός να μην αναζητά αλλού να στείλει τα παιδιά του για να αποκτήσουν τις πρώτες ποδοσφαιρικές τους γνώσεις.

Ένα μεγάλο στοίχημα για την διοίκηση είναι η άρτια λειτουργία της Ακαδημίας μας, ώστε να βγαίνουν ποδοσφαιριστές που στο μέλλον θα στελεχώνουν την μεγάλη ομάδα μας. Ενεργώντας προς αυτή την κατεύθυνση, για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου μας, η διοίκηση με απόφαση της συγκρότησε την Διοικούσα Επιτροπή Γονέων και Κηδεμόνων του Α.Σ.Β. Ρήγας Φεραίος, όπως προβλέπει το άρθρο 20 του καταστατικού σε συνδυασμό με το άρθρο 5 του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του Συλλόγου.

Κατόπιν δημόσιας πρόσκλησης που εξέδωσε ο Σύλλογος μας, καλούνταν οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κηδεμόνες των αθλητών της ακαδημίας ποδοσφαίρου του Ρήγα να δηλώσουν την συμμετοχή τους υποβάλλοντας σχετική αίτηση.

Απαραίτητη προϋπόθεση, για να οριστούν γονείς και κηδεμόνες στην Επιτροπή, αποτελούσε η εγγραφή τους στο μητρώο μελών του «Α.Σ.Β. Ρήγας Φεραίος», όπως προβλέπει το άρθρο 10 του καταστατικού.

Η εν λόγω επιτροπή αποτελείται από 11 μέλη, η θητεία της ακολουθεί τη θητεία της διοίκησης και λήγει με την εγκατάσταση του νέου Δ.Σ.. Ο ορισμός των μελών της γίνεται κάθε δύο χρόνια και λήγει σε κάθε περίπτωση με την εγκατάσταση των νέων μελών.

Έργο της επιτροπής είναι η άρτια οργάνωση και η εύρυθμη λειτουργία όλων των τμημάτων της Ακαδημίας του «Α.Σ.Β. Ρήγας Φεραίος», όπου συμπεριλαμβάνεται και η διοργάνωση ψυχαγωγικών & αθλητικών εκδηλώσεων, γιορτών, εκπαιδευτικών εκδρομών και λοιπών δράσεων που συνάδουν με τους καταστατικούς σκοπούς του Συλλόγου. Η δράση της επιτροπής εποπτεύεται από το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου.

Τα 11 μέλη που απαρτίζουν την Διοικούσα Επιτροπή έχουν ως κάτωθι:

Κωνσταντίνος Γιάτσιος (πρόεδρος),  Αχιλλέας Μακρής (αντιπρόεδρος με καθήκοντα αναπληρωτή προέδρου), Γεώργιος Καλόγηρος, Ευάγγελος Γκόμας, Ανδρέας Χατζής, Κυριάκος Σταμπούλογλου, Δημήτριος Μπουμπούκης, Αθανάσιος Μητράκης, Ελισάβετ Πάσχου,  Άννα Γιάτσου, Δήμητρα Βιολντζή.

Επίσης, στις συνεδριάσεις της επιτροπής θα καλείται υποχρεωτικά και θα συμμετέχει χωρίς δικαίωμα ψήφου ο Τεχνικός Διευθυντής των τμημάτων της Ακαδημίας Κωνσταντίνος Τσούρικας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το