Ελλάδα

Έληξε η κατάληψη στην Πρυτανεία με επέμβαση της αστυνομίας

pr-708_2

Λίγα λεπτά μετά τις 06:00 ξεκίνησε η επιχείρηση της Αστυνομίας στην Πρυτανεία για να λήξει η κατάληψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί είχαν δώσει ολιγόλεπτη παράταση στους αντεξουσιαστές να βγουν από το κτήριο και στη συνέχεια παρουσία εισαγγελέα και με τη συνδρομή της πυροσβεστικής ξεκίνησε η επιχείρηση.

Αρχικά οι αστυνομικοί με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής προσπάθησαν να μπουν από την κεντρική είσοδο. Εσπασαν την καγκελόπορτα μπήκαν στον προαύλιο χώρο και άνοιξαν μία τρύπα στη γυάλινη πόρτα. Στη συνέχεια αποφασίστηκε να μπουν και από την πλαϊνή είσοδο επί της οδού Γεωργίου Α΄. Και πάλι με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής και τη χρήση σκάλας οι αστυνομικοί ανέβηκαν στον πρώτο όροφο. Μπήκαν μέσα στο κτίριο και λίγο μετά τις 7:20 η επιχείρηση εκκένωσης της Πρυτανείας είχε ολοκληρωθεί.
Συνολικά συνέλαβαν 14 άτομα -7 άνδρες και 7 γυναίκες- που ήταν μέσα στο κτίριο.

Εξω από την Πρυτανεία έχουν συγκεντρωθεί άτομα αλληλέγγυα στους καταληψίες που φώναζαν συνθήματα.

Μόλις έγινε γνωστό πως η αστυνομία θα προσωρήσει σε εκκένωση του κτιρίου σε γνωστό site του αντιεξουσιαστικού χώρου αναρτήθηκε το εξής:

«Τηλέφωνο από συντρόφους στην Πρυτανεία:

ΜΑΤ σε όλες τις εισόδους.

Στις 6 π.μ. ακριβώς οι δυνάμεις της αστυνομίας που επιτηρούσαν την Πρυτανεία παρατάχθηκαν σε όλες τις εισόδους και περιμετρικά του κτηρίου, παραπέμποντας σε επιχείρηση εκκένωσης.

Τελευταίο: Έδωσαν στους καταληψίες τελεσίγραφο 10 λεπτών να αποχωρήσουν από την Πρυτανεία

Συγκέντρωση τώρα στα Προπύλαια»

Πηγή:iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το