Κατηγορίες: Τοπικά

Επέκταση Ξενία, πάρκο κεραιών και χώρο εστίασης στο Διμήνι προωθεί ο Δήμος Βόλου


Η δημοτική αρχή του Βόλου δέχεται τα πυρά της αντιπολίτευσης, μετά την απόφασή της να ζητήσει στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου την επέκταση του Ξενία, τη δημιουργία πάρκου κεραιών σε εναλλακτικές θέσεις εντός πόλης και τη δημιουργία εγκαταστάσεων εστίασης στο Διμήνι, σε περιοχή για την οποία υπάρχει χαρακτηρισμένος αρχαιολογικός χώρος. Επίσης ζητείται να αποχαρακτηριστεί δεσμευμένη έκταση για την κατασκευή σχολείων. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατηγορούν τη δημοτική αρχή για ακατάσχετη ρουσφετολογία εις βάρος της πόλης.
Από τους μελετητές ζητούνται να συμπεριληφθούν στο σχέδιο τα εξής:
Ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ Βόλου
Να αναφερθεί πρόβλεψη στο Γ.Π.Σ. Βόλου για την κατασκευή νέας πτέρυγας του ξενοδοχείου εκτός του περιγράμματος της υφιστάμενης σε κατάλληλη θέση του γηπέδου, εκτός ζώνης αιγιαλού και παραλίας.
Περιοχή Διμήνι – « Σαμπάναγας»
Περιμετρικά του οικισμού Διμηνίου στη ζώνη των 500 μ. και στις ζώνες 3α και 3δ (παραγωγικές ζώνες) να επιτρέπονται χρήσεις γενικής κατοικίας και η κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στις θέσεις «Κοκκινόβραχος» και «Πηγάδια», (όπως αθλητικά γήπεδα κ.λ.π.), εγκαταστάσεις κοινής ωφελείας και εκπαίδευσης (όπως π.χ. παιδικές χαρές, ιδιωτικοί παιδότοποι, σχολεία κ.λ.π), καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (όπως π.χ. καφετέριες, καταστήματα εστίασης) και αγροτουριστικές εγκαταστάσεις με ταυτόχρονη προώθηση τροποποίησης του Προεδρικού Διατάγματος από Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου.
Επεκτάσεις οικιστικών φορέων
Κατάργηση της ζώνης επέκτασης στις « Άσπρες Πεταλούδες », όπου δεν υπάρχει οικιστική ανάπτυξη.
Προτείνεται επίσης η επέκταση του ρυμοτομικού σχεδίου στην περιοχή «Βαμβακιά», η οποία βρίσκεται εντός Ζ.Ο.Ε, δηλ. η παραλιακή έκταση μεταξύ εγκεκριμένου σχεδίου Αγριάς, Ο.Σ.«Αστέρια», Περιφερειακής Οδού και τριτεύοντος εθνικού δικτύου Βόλου – Τσαγκαράδας, όπου υπάρχει ήδη εκτεταμένη οικιστική ανάπτυξη.
Χαρακτηρισμός πρώην κτιρίου «Γεωργάκου Γ. Α.Ε.» και τώρα CAREFOUR
Προτείνεται ο αποχαρακτηρισμός του από κοινωφελής χώρος (χώρος Β’βάθμιας Εκπαίδευσης) και ο χαρακτηρισμός του τετραγώνου ως χώρου κεντρικών λειτουργιών πόλης, όπως όλα τα υπόλοιπα της περιοχής.
Πάρκα Κεραιών – Χωροθέτηση νέων κεραιών
“Προτείνεται η κατάργηση του πάρκου κεραιών που υφίσταται άτυπα, δυτικά του οικισμού του Αγίου Στεφάνου, λόγω γειτνίασης του με τον υφιστάμενο οικισμό, ο οποίος έχει εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο. Η υφιστάμενη συγκέντρωση κεραιών συνιστά αισθητική και περιβαλλοντική ρύπανση, η οποία αποτελεί σημαντική όχληση για την περιοχή αμιγούς κατοικίας που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή, για την ανάδειξη του εκτεταμένου αρχαιολογικού χώρου των Αμφανών, αλλά και για τις ήπιες κοινόχρηστες-κοινωφελείς και λοιπές χρήσεις που προγραμματίζονται. Για τους λόγους αυτούς προτείνεται η μεταφορά του εν λόγω πάρκου υφισταμένων κεραιών στο λόφο έναντι του Αγίου Στεφάνου, δυτικά της οδού Ν. Αγχίαλος- Βόλος, και προτείνεται η εκπόνηση τοπογραφικού διαγράμματος για την οριοθέτηση της έκτασης του υπόψη πάρκου κεραιών.
Επιπλέον της θέσης αυτής προτείνονται και άλλα 5 σημεία χωροθέτησης νέων κεραιών:
1. Κτίριο Σιλό εντός λιμένα Βόλου
2. Πανθεσσαλικό στάδιο
3. Θέση « Μετρό » , Μελισσάτικα
4. Σαρακηνός
5. ΑΓΕΤ, θέση « Χάνι»

Απεικόνιση έκτασης Οικοδομικού Συνεταιρισμού Αγ. Στεφάνου
Να εκπονηθεί τοπογραφικό διάγραμμα και να γίνει ειδική υπόμνηση για την περιοχή έκτασης 150 στρεμμάτων περίπου του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Αγ. Στεφάνου και να απεικονίζεται στα διαγράμματα της Β2 φάσης του ΓΠΣ με ειδική διαγράμμιση, με χαρακτηρισμό της ως κοινόχρηστος- κοινωφελής χώρος.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ο Χρήστου

Ο Απόστολος Χρήστου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ ύπτιο, χαρίζοντας στη πατρίδα το πρώτο…

13 Φεβρουαρίου 2024

Πρώτη προφυλάκιση 22χρονου για την υπόθεση πορνείας και βιασμού με θύμα την 14χρονη

Εξελίξεις στην υπόθεση της 14χρονης στον Μυλοπόταμο η οποία από τα 12 της χρόνια φέρεται…

13 Φεβρουαρίου 2024

Γενική είσοδος 10 ευρώ για το Νίκη-Αιολικός στο Πανθεσσαλικό

Η ΠΑΕ Νίκη όρισε γενική είσοδο 10 ευρώ για τον αυριανό αγώνα με τον Αιολικό…

13 Φεβρουαρίου 2024

Υπάλληλος σε Περιφέρεια έβγαζε με το αζημίωτο άδειες χειριστών μηχανημάτων – Είχε και τιμοκατάλογο

Συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας (12/2) από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, στο πλαίσιο…

13 Φεβρουαρίου 2024

Συνελήφθη με σκεπάρνι νεαρός που έκανε δυο διαρρήξεις

Ο πλισμένος με ένα... σκεπάρνι τρύπωνε στα σπίτια μιας τοπικής κοινότητας του Δήμου Καλαμάτας ένας…

13 Φεβρουαρίου 2024

Έχασε την πρόκριση μέσα από τα χέρια της η Εθνική πόλο

Μια ανάσα από την πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος πόλο έφτασε η Εθνική Ανδρών,…

13 Φεβρουαρίου 2024