Τοπικά

Επέκταση του προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων θα ζητήσει η ΔΕΥΑΜΒ

Στην υποβολή αίτησης για την επέκταση του προγράμματος του ΟΑΕΔ «Επιχορήγηση Επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του δημόσιου τομέα και επιχειρήσεων Δήμων και Περιφερειών, για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών», για άλλους δώδεκα μήνες, θα προχωρήσει η ΔΕΥΑΜΒ. Σχετική απόφαση θα λάβει το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης, το οποίο θα συνεδριάσει την ερχόμενη Παρασκευή 19 Οκτωβρίου (1.30μ.μ.).

Να αναφερθεί ότι από πέρυσι τον Δεκέμβριο απασχολούνται στη ΔΕΥΑΜΒ στο πλαίσιο του προαναφερόμενου προγράμματος 17 συνολικά άτομα και συγκεκριμένα πέντε γυναίκες στην ειδικότητα γραμματέας Δ.Ε., ένας άνδρας στην ειδικότητα υπάλληλος λογιστηρίου Δ.Ε, ένας τεχνίτης υδραυλικός, πέντε οικοδόμοι και πέντε ανειδίκευτοι εργάτες οικοδομών.
Δικαιούχοι είναι οι επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμοί του δημόσιου τομέα, καθώς και επιχειρήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών), που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής (ημερολογιακά).

Ωφελούμενοι είναι άτομα ηλικίας 55-67 ετών που θα προσληφθούν από τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δώδεκα μηνών.
Επίσης, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ μεθαύριο Παρασκευή θα τεθεί προς έγκριση η κατάθεση πρότασης για υπαγωγή στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ επιχορήγησης επιχειρήσεων και εργοδοτών, για την απασχόληση 2.000 ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, Αποφυλακισμένων, Νεαρών Παραβατικών Ατόμων ή Νεαρών Ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο και Πρόγραμμα Εργονομικής Διευθέτησης του χώρου εργασίας.
Επίσης, θα συζητηθεί το θέμα για τη χορήγηση παράτασης της προθεσμίας περαίωσης της Β’ Φάσης της μελέτης με τίτλο: «Σχέδιο Διαχείρισης (Masterplan) υδατικών πόρων Δήμου Βόλου: Μέτρα & έργα ορθολογικής – αποδοτικής διαχείρισης για ύδρευση – άρδευση».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το