Τοπικά

Επεισόδιο στο ΙΚΑ Βόλου – Γυναίκα δικηγόρος “πιάστηκε στα χέρια” με εργαζόμενους και κάλεσε την αστυνομία

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε χθες Πέμπτη στο ΙΚΑ Βόλου με πρωταγωνίστρια δικηγόρο η οποία εμφανίστηκε στο Τμήμα Εσόδων προκειμένου να παραλάβει ασφαλιστική ενημερότητα για λογαριασμό πελάτη της. Όταν οι υπάλληλοι αρνήθηκαν, επικαλούμενοι εγκυκλίους της υπηρεσίας, εκείνη τους επιτέθηκε με υβριστικές εκφράσεις και, μάλιστα, κάλεσε την αστυνομία για να τους συλλάβει. Οι φωνές και οι απειλές ακούστηκαν σε όλο το κτίριο. Εργαζόμενοι και συναλλασσόμενοι έγιναν μάρτυρες του πρωτοφανούς περιστατικού, ενώ οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου οδηγήθηκαν στην αστυνομία.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ν. Μαγνησίας εξέδωσε ανακοίνωσε με την οποία καταδικάζει την επίθεση σε βάρος των μελών του και προειδοποιεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ν. Μαγνησίας καταδικάζει το σοβαρό περιστατικό που έλαβε χώρα χθες 26.9.19, κατά τη διάρκεια της συναλλαγής, σε βάρος συναδέλφων που υπηρετούν στο Τμήμα Εσόδων του υποκαταστήματός μας, από συναλλασσόμενη με το ανωτέρω Τμήμα. Η συναλλασσόμενη, η οποία σημειωτέον έχει την ιδιότητα του δικηγόρου, επιτέθηκε στους συναδέλφους μας απαιτώντας να της χορηγήσουν ασφαλιστική ενημερότητα για λογαριασμό ενός πελάτη της και επειδή εκείνοι αρνήθηκαν εφαρμόζοντας τις εγκυκλίους της Υπηρεσίας, αρνούμενη ταυτόχρονα να ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία για τη χορήγηση του ανωτέρω εγγράφου, καταγγέλλοντας τους για αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα κάλεσε την αστυνομία η οποία προχώρησε στην προσαγωγή τους. Δυστυχώς το ανωτέρω περιστατικό αναδεικνύει περίτρανα το γεγονός ότι οι συνάδελφοί μας είναι απολύτως ευάλωτοι σε κάθε είδους παραλογισμό και επιθετικών συμπεριφορών μπορεί να προκύψει καθημερινά κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους. Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας θα σταθεί όπως έκανε πάντα, με κάθε μέσο τόσο ηθικά όσο και οικονομικά, στο πλευρό όλων των συναδέλφων που δέχονται άδικες και απρόκλητες επιθέσεις κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, που ως γνωστόν λαμβάνουν χώρα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, ξεπερνώντας πολλές φορές τα όριά τους για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες, αναγνωρίζοντας ότι και αυτοί είναι πολύ ταλαιπωρημένοι από όλα όσα έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας θα προχωρήσει σε όλες τις δέουσες ενέργειες, νομικές ή άλλες, που απαιτούνται για την προστασία των συναδέλφων σε βάρος των οποίων έγινε το περιστατικό.
Κανένα φαινόμενο επίθεσης κατά συναδέλφου δεν θα πρέπει να μείνει ατιμώρητο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το