Ελλάδα

Επεισόδιο Χρυσοχοΐδη με Ραγκούση στη Βουλή για την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι

Aντιπαράθεση και διαφωνία είχαν στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης. Αφορμή για το νέο φραστικό επεισόδιο στη Βουλή ήταν η αστυνομική επιχείρηση που έγινε στο Κουκάκι για την εκκένωση καταλήψεων.
Το φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τον Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων και την αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που ακολούθησε:

Γιάννης Ραγκούσης: «Βιαστήκατε να βγάλετε πόρισμα κύριε Χρυσοχοΐδη. Σε δημόσια δήλωση σας και ενώ υπάρχουν φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι έγινε παραβίαση οικογενειακού ασύλου από την αστυνομία, σπεύσατε να πείτε ότι δεν ασκήθηκε βία από τους αστυνομικούς. Είστε εκτεθειμένος για το Κουκάκι. Νομίζετε ότι τρώμε κουτόχορτο…».

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Αυτοί που βιάζονται να βγάλουν δικαστικές αποφάσεις ματαιοπονούν….»

Γιάννης Ραγκούσης: «Εσείς κύριε Χρυσοχοΐδη βιαστήκατε. Ασκήθηκε, ναι ή όχι, αστυνομική βία; Γιατί δεν απαντάτε;»

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Αυτοί που βιάζονται να κρύψουν την αλήθεια θα τη βρουν μπροστά τους…»

Γιάννης Ραγκούσης: «Ηταν ψέμα η φωτογραφία του δαρμένου Δημήτρη Ινδαρέ; Μέσα από τη ΓΑΔΑ ήταν η φωτογραφία…»

Παρενέβη η πρόεδρος της Επιτροπής Διονυσία Αυγερινόπουλου, ζητώντας να σταματήσει η αντιπαράθεση. Η κ. Αυγερινοπούλου κάλεσε μάλιστα, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει επερώτηση το κόμμα του για τα θέματα που θίγει, ώστε να πάρει απαντήσεις απο την κυβέρνηση.

Γιάννης Ραγκούσης: «Ο υπουργός πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και να πει αν ήταν ψέμα η φωτογραφία. Πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του…»

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Όταν κάνετε ερωτήσεις θα ακούτε και την αλήθεια. Δύο μέρες κυριαρχούσε το ψέμα ότι παραβιάστηκε το άσυλο κατοικίας από την Αστυνομία ενώ υπήρχε εισαγγελέας κατά την επιχείρηση… Όλα θα αποκαλυφθούν, όλα θα βγουν στην επιφάνεια και θα αποκαλυφθεί το δίκαιο. Πρέπει στο κόμμα σας να έχετε και την ευαισθησία να καταδικάσετε τις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών….».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το