Ελλάδα

Επεισόδια στου Ρέντη: Τι αλλάζει στο κατηγορητήριο μετά το θάνατο του αστυνομικού – Έρχονται και νέες συλλήψεις

Νέες συλλήψεις έρχονται για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού μετά από επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη, όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος, ενώ και το κατηγορητήριο για τους υπεύθυνους αναβαθμίζεται.

«Τραγικές ημέρες για την αστυνομία»

«Είναι μία τραγική στιγμή, τραγικές ημέρες για την αστυνομία. Είναι Έλληνες πολίτες, νέα παιδιά, δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι επιφορτίζονται το καθήκον του συνόλου της προστασίας της ελληνικής κοινωνίας, έχουν ονοματεπώνυμο», ανέφερε ο κ. Κατσαφάδος για τους θανάτους των δύο αστυνομικών, στα επεισόδια στου Ρέντη και του μπαρ στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε για τον αστυνομικό που κατέληξε μετά από πολυήμερη παραμονή στη ΜΕΘ: «Ο Γιώργος Λυγγερίδης έδωσε μία μεγάλη, άνιση μάχη. Κατ’ εντολή του πρωθυπουργού είναι χρέος τιμής να βρεθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης. Αποτελεί χρέος τιμής για εμάς, είναι πολλά τα στελέχη που ασχολούνται με αυτή την υπόθεση, έχουμε στοιχεία, είμαστε αισιόδοξοι και σε ένα εύλογο διάστημα θα έχουμε και άλλες συλλήψεις».

Όπως τόνισε ο υφυπουργός: «Ζητήσαμε να εξεταστεί από τη Δικαιοσύνη σοβαρά το ενδεχόμενο όλες αυτές οι ομάδες να μπορούν να λειτουργούν κάτω από το πλαίσιο των εγκληματικών οργανώσεων».

Στο στόχαστρο τρία αρχηγικά μέλη
Μέχρι αυτή τη στιγμή, το κατώφλι της ΓΑΔΑ έχουν περάσει πάνω από 50 άτομα εκ των οποίων τα 25 έχουν ταυτοποιηθεί ότι βρίσκονταν στα επεισόδια.

Μάλιστα, οι Αρχές ασφαλείας έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τουλάχιστον τρία αρχηγικά μέλη συνδέσμων. Δύο από αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, βρίσκονταν την ημέρα των επεισοδίων στο Ρέντη στο γήπεδο.

Σημειώνεται ότι ορισμένοι από αυτούς που θα συμπεριληφθούν στη δικογραφία εμπλέκονται σε ακόμα τρεις περιπτώσεις επεισοδίων με πρωταγωνιστές τους χούλιγκαν. Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι τα επεισόδια που είχαν γίνει στον Βόλο με αφορμή τον τελικό Κυπέλλου του 2017.

Τι αλλάζει στο κατηγορητήριο
Όσον αφορά το κατηγορητήριο, τόσο για τον 18χρονο καθ’ ομολογία δράστη που έχει ήδη προφυλακιστεί, όσο και για κάθε άλλο πρόσωπο που εμπλέκεται και έχει ταυτοποιηθεί, πρόκειται να αλλάξει και να μετατραπεί σε ανθρωποκτονία από απόπειρα ανθρωποκτονίας, αλλά υπάρχει και το νεαρό της ηλικίας, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος, Δημήτρης Αναστασόπουλος.

Συγκεκριμένα ο νομικός εξηγεί: «Είναι προφανές ότι θα αναβαθμιστεί η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος. Θα ασκηθεί συμπληρωματικά νέα ποινική δίωξη. Θα αναβαθμιστεί η κατηγορία από την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε τετελεσμένη ανθρωποκτονία από πρόθεση. Επομένως, το πλαίσιο ποινής πλέον για τον κατηγορούμενο θα είναι τα ισόβια.
Βέβαια ο 18χρονος έχει το νεαρό της ηλικίας, το οποίο βάσει του ποινικού κώδικα μπορεί να σημαίνει ότι θα του αναγνωριστεί η ειδική περίσταση της μετεφηβικής ηλικίας.

Σε πραγματικά χρόνια έκτισης το μέγιστο θα είναι τα 18, ενώ γίνεται μια νέα αλλαγή με τον Ποινικό Κώδικα και την Ποινική δικονομία που έχουν τεθεί σε διαβούλευση αλλά ακόμη δεν έχει ψηφιστεί».

Πηγή: Έθνος

Share

Πρόσφατα άρθρα

Θρήνος στα Τρίκαλα- Έφυγε από τη ζωή στα 41 του ο Αλέξανδρος Ζαφειρόπουλος

Στο πένθος βυθίζονται εκ νέου τα Τρίκαλα, χρονιάρες μέρες μάλιστα, καθώς έφυγε από τη ζωή…

28 Δεκεμβρίου 2023

Σπουδαίο “διπλό” της Αργούς με 1-3 επί του ΠΑΣ Γιάννινα

Συνέχεια των καλών εμφανίσεων και των επιτυχιών για τη γυναικεία ομάδα της Αργούς στο πρωτάθλημα…

28 Δεκεμβρίου 2023

Ανατριχιαστικό βίντεο: Αεροπλάνο αναπηδά στο διάδρομο προσγείωσης από τους θυελλώδεις ανέμους

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η καταιγίδα Γκέριτ στη Βρετανία, με τα αεροπλάνα να αντιμετωπίζουν προβλήματα…

28 Δεκεμβρίου 2023

To Volos Soccer Cup διεξάγεται από τις 3 ως τις 5 Ιανουαρίου

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα διοργανωθεί στην πόλη του Βόλου, την εορταστική περίοδο…

28 Δεκεμβρίου 2023

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Σε «μεγάλο κίνδυνο» ο πληθυσμός της Γάζας – 21 από τα 36 νοσοκομεία δεν λειτουργούν καθόλου

Ο πληθυσμός της Λωρίδας της Γάζας βρίσκεται σε "μεγάλο κίνδυνο", δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του…

28 Δεκεμβρίου 2023

Παρελθόν από τον Γ.Σ. Αλμυρού ο Σκούπρας

Μετά την αποχώρηση του προπονητή Χρήστου Καπελιάνη, στον Γ.Σ. Αλμυρού είχαμε και αποχώρηση ποδοσφαιριστή. Πρόκειται…

28 Δεκεμβρίου 2023