Τοπικά

Επεισόδια και κλοπές στο Κέντρο Φιλοξενίας Ανήλικων στην Αγριά

Επεισόδια και κλοπές κατηγορούνται ότι έκαναν δύο ανήλικοι αλλοδαποί, που φιλοξενούνται στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο Βόλου (Παιδόπολη Αγριάς) και με εισαγγελική διάταξη μεταφέρθηκαν για προστατευτική φύλαξη στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου.

Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές, πρόκειται για δύο Πακιστανούς 17 χρόνων, που φιλοξενούνται στο Κέντρο, αλλά που προκαλούσαν το τελευταίο διάστημα επεισόδια με άλλους τρόφιμους, έκαναν κλοπές, ενώ κατηγορούνται ότι έχουν λάβει μέρος σε ληστείες παλαιότερα και σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών. Μάλιστα σε βάρος τους εκκρεμούν δικογραφίες.

Σημειώνεται ότι στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο Βόλου (Παιδόπολη Αγριάς) έχουν σημειωθεί και παλαιότερα επεισόδια μεταξύ φιλοξενούμενων αλλοδαπών. Οι δύο Πακιστανοί θα παραμείνουν σε καθεστώς προστατευτικής φύλαξης στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, μέχρι να βρεθεί δομή κατάλληλα να τους φιλοξενήσει.
Τα επεισόδια στο Κέντρο έχουν πολλές φορές εθνοτικό ή και θρησκευτικό περιεχόμενο, καθώς διαφορετικές εθνότητες ανηλίκων είναι αντίπαλες μεταξύ τους.

Στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο Βόλου (Παιδόπολη Αγριάς) υλοποιείται από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό από τον Μάρτιο του 2008 πρόγραμμα φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων και το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Το Κέντρο έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 48 αγοριών εφηβικής και προεφηβικής ηλικίας, τα οποία δεν συνοδεύονται από τους γονείς τους, από επίτροπο ή άλλον ενήλικα, που σύμφωνα με το νόμο είναι υπεύθυνος για την επιμέλειά τους και ζητούν προστασία στην Ελλάδα.

Στη διάθεση του Κέντρου είναι επτά κτίρια.. Στα δύο από τα κτίρια φιλοξενείται η ΕΛΕΠΑΠ και το Ειδικό Σχολείο. Στα πέντε υπόλοιπα φιλοξενούνται ανήλικοι μετανάστες από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Το κάθε κτίριο διαθέτει τέσσερα δωμάτια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το