Τοπικά

Επεισόδια έξω από την ΑΓΕΤ – “Μάχη” αστυνομικών και διαδηλωτών (photos)

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν από τις 8 το βράδυ έξω από την ΑΓΕΤ, όταν έφτασαν περίπου 2.000 άτομα που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία και ενάντια στη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής σκουπιδιών προς καύση από τον Δήμο Βόλου. Ισχυρή δύναμη της αστυνομίας με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή Μ. Αλεξάκη περίμενε τους διαδηλωτές στην πύλη του εργοστασίου, περίπου στις 7 το απόγευμα. Μια ομάδα που κρατούσε κόκκινες σημαίες προσπάθησε να πλησιάσει την πύλη και όταν η αστυνομία τους σταμάτησε επιτέθηκε εναντίον τους με μπογιές και έκανε “ντου” στο εργοστάσιο. Οι αστυνομικοί τους κυνήγησαν και τότε οι διαδηλωτές άρχισαν να τους χτυπούν με κοντάρια. Μάλιστα,  χτυπήθηκε και ο ίδιος ο κ. Αλεξάκης που οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο και δυο ακόμη αστυνομικοί.

Η αστυνομία πέταξε χημικά και φωτοβολίδες κρότου-λάμψης για να απωθήσει τους διαδηλωτές, ενώ στη συνέχεια πήρε θέση μπροστά από το εργοστάσιο για να το φρουρήσει, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι παρατάχθηκαν απέναντι. Οι αστυνομικές δυνάμεις που παρατάχθηκαν μέσα και έξω και έξω από το εργοστάσιο ήταν από όλες τις θεσσαλικές πόλεις, ενώ λιμενικοί φυλούσαν τις λιμενικές εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν με τη ρίψη χημικών με την αστυνομία να ισχυρίζεται ότι δέχτηκε μολότοφ γι΄αυτό και απάντησε  με δακρυγόνα.

Τα εκτεταμένα επεισόδια ξεκίνησαν όταν διαμαρτυρόμενοι έκαναν νέα απόπειρα να μπουν στο εργοστάσιο και να κρεμάσουν πανό στην πύλη, με αποτέλεσμα η αστυνομία να “απαντήσει” με δακρυγόνα για να τους αποκρούσει. ορισμένοι πέταξαν πέτρες και η αστυνομία ισχυρίζεται πως δέχτηκε μία μολότωφ. Η Αστυνομία “απάντησε” κάνοντας χρήση δακρυγόνων και κατάφερε να απωθήσει τους διαδηλωτές μέχρι τη στροφή πριν από την ΑΓΕΤ, οι οποίοι αποχωρούσαν με αναπνευστικά προβλήματα.

Υπήρξαν λιποθυμίες  και ειδοποιήθηκαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για να τα μεταφέρουν κόσμο στο Νοσοκομείο, ενώ ακολούθησαν προσαγωγές διαδηλωτών στην αστυνομία. Οι διαδηλωτές έδωσαν το επόμενο “ραντεβού” στο περιφερειακό συμβούλιο στη Λάρισα που συνεδριάζει την Τρίτη, για να αποφασίσει για το εργοστάσιο srf του δήμου Βόλου.

Οι διοργανωτές καταγγέλουν “πως 7 άτομα έχουν συλληφθεί αναιτιολόγητα. Ο ένας που συνελλήφθη πήγε να βοηθήσει παιδιά και κυρίες μεγάλης ηλικίας που είχαν αποκλειστεί από τα ΜΑΤ στην παραλία. Πλησίασαν 2 διαδηλωτές να βοηθήσουν με τη διαβεβαίωση των ΜΑΤ ότι δε θα τους συλλάβουν και συνέλαβαν τον ένα. Ο υπόλοιπος κόσμος απελευθερώθηκε από την παραλία”.

Σημειώνεται ότι 2000 πολίτες, νέοι, οικογένειες με παιδιά και πιο ηλικιωμένοι είχαν συμμετάσχει στο συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και ενάντια στη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής σκουπιδιών για καύση, που προγραμματίζει η δημοτική αρχή.

Publiée par e-thessalia.gr – Εφημερίδα "Θεσσαλία" sur Samedi 13 juin 2020

Πεσμένος ο Αστυνομικός Διευθυντής

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το