Τοπικά

Επάρκεια μασκών στα Γυμνάσια και Λύκεια του Βόλου – Ο επίσημος αγιασμός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (photos)

Με τα προβλεπόμενα μέτρα τελέστηκε σήμερα το μεσημέρι ο επίσημος αγιασμός της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στον αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος όπου στεγάζονται το 8ο Γυμνάσιο και το 8ο Λύκειο Βόλου. Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών.
«Με τη βοήθεια του Θεού, τον οποίο επικαλεστήκαμε με τον αγιασμό που κάναμε σε όλα τα σχολεία, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και των προϊσταμένων Αρχών, θα ξεκινήσει φέτος η χρονιά δυναμικά και με αισιοδοξία» δήλωσε ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χαράλαμπος Σταχτέας.


Ο κ. Σταχτέας τόνισε ότι οι καθηγητές θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προσφέρουν στους μαθητές γνωστικά εφόδια και δεξιότητες ζωής. «Θα προσπαθήσουμε και θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά ώστε να διαμορφώσουν σωστή προσωπικότητα και βέβαια θα μεριμνήσουμε ώστε να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για να μην κινδυνεύσουν ούτε οι μαθητές και οι οικογένειές τους». Όπως πρόσθεσε υπάρχει επάρκεια μασκών στα σχολεία και αναμένεται να σταλούν και οι υφασμάτινες σύντομα. «Τα σχολεία προνόησαν μόνα τους και είχαν αγοράσει μάσκες. Έτσι εκτός από αυτές που έστειλε το Υπουργείο Παιδείας, τα σχολεία διαθέτουν πολύ περισσότερες. Και θα συνεχίσουν να το πράττουν αυτό. Αν για κάποιο λόγο οι μαθητές χάνουν τη μάσκα τους θα τους προσφέρεται από το σχολείο».


Σήμερα οι μαθητές έλαβαν τα βιβλία τους. Παράλληλα όπως ανέφερε ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, θα γίνει επιμόρφωση των εκπαιδευτικών από την Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Βόλου προκειμένου να δίνουν οδηγίες σε μαθητές και γονείς για τη σωστή χρήση της μάσκας. Η επιμόρφωση θα γίνει από αύριο στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου ανά 12 εκπαιδευτικούς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το