Τοπικά

Επανιδρύονται τομείς- ειδικότητες στα ΕΠΑΛ της Μαγνησίας

3o-epal

Νέοι εκπαιδευτικοί τομείς και ειδικότητες επανιδρύονται στα ΕΠΑΛ της Μαγνησίας, μετά από εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας και όχι βάσει νόμου, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία και τον Ιούνιο, οι ενδιαφερόμενοι μαθητές να έχουν στη διάθεσή τους το δικαίωμα της επιλογής περισσοτέρων ειδικοτήτων.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Σωκράτη Σαβελίδη θα επανιδρυθεί ο τομέας Υγείας και Πρόνοιας που εντάσσει ειδικότητες όπως αυτή της νοσηλευτικής, ο τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών, ενώ για πρώτη φορά θα λειτουργήσει ο τομέας Αισθητικής- Κομμωτικής που μέχρι πρότινος λειτουργούσε από την ΕΠΑΣ.
Σε ότι αφορά τώρα τα σχολεία στα οποία θα λειτουργήσουν οι νέες ειδικότητες, οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. Πιθανότατα να λειτουργήσουν στα σχολεία στα οποία είχαν καταργηθεί. Για παράδειγμα ο τομέας Υγείας και Πρόνοιας λειτουργούσε στο 3ο ΕΠΑΛ Βόλου και στο ΕΠΑΛ Αλμυρού, με τις πιθανότητες επαναλειτουργίας στα εν λόγω σχολεία να είναι αυξημένες.
Το ενδιαφέρον των μαθητών φαίνεται πως θα είναι μεγάλο για τους παραπάνω τομείς, καθώς ήδη υπήρχε έντονο ενδιαφέρον και ζήτηση των ειδικοτήτων αυτών πριν την κατάργησή τους.
Με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών, των γονέων αλλά και του κοινού θα παραχωρηθεί συνέντευξη τύπου την Τρίτη 28 Απριλίου στις 11 το πρωί στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας από εκπροσώπους καθηγητές των παραπάνω ειδικοτήτων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το