Τοπικά

Επανεξελέγη πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών – Καθαριστών Ν. Μαγνησίας η Μαρία Πλαγερά

Συνεδρίασε χθες η νεοεκλεγμένη Διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών – Καθαριστών Ν. Μαγνησίας με κύριο θέμα τη συγκρότηση σε Σώμα, ενώ συζητήθηκε επίσης και η συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στις 28 Νοεμβρίου.

Η σύνθεση του νέου Προεδρείου είναι:
Πρόεδρος : Πλαγερά Μαρία
Αντιπρόεδρος: Ευσταθίου Κων/να-Αποστολια
Γ. Γραμματέας: Καραγιώργου Αθηνά
Αναπληρωτής Γραμματέας: Μπάναλη Θεοδώρα
Ταμίας : Χιώτη Μαρία
Αναπληρωτής Ταμίας: Παπακωνσταντίνου Ιωάννα
Μέλος : Γούλα Όλγα

Με ανακοίνωσή της η νέα Διοίκηση του Σωματείου καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου καθαριότητας, είτε δουλεύουν στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, όπως και αν πληρώνονται, ό,τι σύμβαση εργασίας και να έχουν υπογράψει, να πάρουν μαζικά μέρος στην πανελλαδική απεργία, αύριο στις 28/11/2018 και να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση 10:00 το πρωί, στην Πλατεία Πανεπιστημίου.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων:
«Το Σωματείο μας αντιστάθηκε αγωνιστικά όλα τα χρόνια σε κάθε απόλυση, απλήρωτη εργασία. Κερδίσαμε την εφαρμογή μέτρων προστασίας υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και συνεχίζει να παλεύει.
Ένα ζωντανό παράδειγμα είναι οι πρόσφατες κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που κάτω από την πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση του Σωματείου μας, με την καθολική των εργαζομένων, οι Πρυτανικές αρχές αναγκάστηκαν όχι μόνο να αποσύρουν τον κατάπτυστο όρο της σύμβασης για πρόσληψη γυναικών κάτω των 25 ετών και άγαμες, αλλά να αποσύρουν συνολικά την προκήρυξη – τον διαγωνισμό για την παράδοση της καθαριότητας σε ιδιώτη εργολάβο.
Ήμαστε στην επαγρύπνηση, χωρίς να παραιτούμαστε από την καθολική ικανοποίηση των αιτημάτων μας που αφορούν την:
• Άμεση υπογραφή σύμβασης εξαρτημένης εργασίας, αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα από το ίδιο το Πανεπιστήμιο.
• Να μην γίνει καμία απόλυση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το