Τοπικά

Επαναλειτουργούν οι δομές για άτομα με αναπηρία σε Βόλο και Νέα Ιωνία

Ανοίγουν οι δομές ανοικτής φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία και συγκεκριμένα το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρίες (ΚΔΗΦ) και τα δύο Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Νέων με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ) Βόλου και Νέας Ιωνίας της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ.

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας:
1. η συμμετοχή των ωφελούμενων στα προγράμματα των δομών είναι προαιρετική.
2. Απαγορεύεται η προσέλευση των ωφελούμενων που έχουν υποκείμενα νοσήματα (καρδιολογικά, αναπνευστικά κ.α.) τα οποία σύμφωνα με την υπ’ αρ. ΔΙΔΑΔ/Φ.64/346/9011 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1856/Β ́/15-05-2020)επιβαρύνουν την κατάσταση της υγείας τους και ωφελούμενων που έχουν πρόσωπα στο στενό οικογενειακό τους περιβάλλον με υποκείμενα νοσήματα.
3. Οι δομές θα προβούν σε έγγραφη ενημέρωση των συνοδών με αναλυτικές οδηγίες και βεβαιώσεις γνώσης και συμμόρφωσης (π.χ. υπεύθυνες δηλώσεις).
4. Ως προς τις μετακινήσεις των ωφελούμενων των Κέντρων συστήνεται η μεταφορά των ωφελούμενων με ιδιωτικό όχημα, όπου είναι εφικτό, ενώ για τις περιπτώσεις χρήσης λεωφορείων ή βαν ισχύει ότι και για τα σχολικά λεωφορεία (διατάξεις των άρθρων 4,5,6 και 7 της υπ ́ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 29114/10.5.2020 ΚΥΑ «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19», ΦΕΚ 1780/Β’).
5. Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας όταν είναι εφικτό και αντισηπτικών διαλυμάτων πριν την είσοδο και κατά την έξοδο από τα λεωφορεία/βαν των δομών, τόσο από τους ωφελούμενους όσο και από τους συνοδούς και τους εκπαιδευτές αυτών.

Η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, είναι σε πλήρη ετοιμότητα να υποδεχθεί τους ωφελούμενους των δομών και έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες (απολυμάνσεις, Μέσα Ατομικής Προστασίας, κλπ) ώστε οι ωφελούμενοι και το προσωπικό των δομών να μπορούν να συνεργαστούν με ασφάλεια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το