Τοπικά

Επαναλειτούργησαν τα αντλιοστάσια της Κάρλας

 

Επαναλειτούργησαν χθες τα κατεστραμμένα από τις πλημμύρες “Daniel” και “Elias” του περασμένου Φθινοπώρου, αντλιοστάσια της Κάρλας, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του Δήμου Ρήγα Φεραίου και της ΔΕΥΑΡΦ. Την ικανοποίησή του για την προαναφερόμενη εξέλιξη εξέφρασε ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας, ο οποίος σε ανάρτησή του τονίζει χαρακτηριστικά πως “τα αντλιοστάσια παραδόθηκαν προς χρήση στους αγρότες”.

Να αναφερθεί ότι τις δυο προηγούμενες ημέρες έγιναν δοκιμαστικά τεστ για την επαναλειτουργία των αντλιοστασίων υπό την επίβλεψη του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου.
Τα αντλιοστάσια της Κάρλας που βρίσκονται στην περιοχή Στεφανοβικείου (Α0, Α1, ΑΔ6) και στην περιοχή Ριζομύλου (ΑΔ4) είχαν υποστεί σοβαρές ζημιές. Τα αντλιοστάσια χρησιμοποιούνται για την άρδευση των κτημάτων περιοχής Στεφανοβικείου και Ριζομύλου.
Στην ανακοίνωσή του ο κ. Νασίκας αναφέρει τα εξής:
“Απευθυνόμενοι στους αγρότες της παραλίμνιας περιοχής για την τελική και ολοκληρωμένη ενημέρωσή τους σχετικά με την άρδευση περίπου 15.000 στρεμμάτων, σας ανακοινώνουμε τα παρακάτω:
Όπως γνωρίζετε από την θεομηνία με την επωνυμία Daniel και Elias, είχαν υποστεί μεγάλες ζημιές – καταστροφές τα αντλιοστάσια της Κάρλας, τα οποία αναλάβαμε ως Δήμος Ρήγα Φεραίου και ΔΕΥΑΡΦ για προσωρινή χρήση και συγκεκριμένα:
-Την αποκατάσταση των ζημιών στα Αντλιοστάσια Α1, ΑΔ4, ΑΔ6 & Α0, με Μελέτη, Επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου,
– Την αποκατάσταση και λειτουργικότητα των ανωτέρω παραχωρούμενων εγκαταστάσεων ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της αρδευτικής περιόδου 2024 καθώς και
– Τη συντήρηση και λειτουργία των παραχωρούμενων Αντλιοστασίων και των δικτύων άρδευσης για όλη τη αρδευτική περίοδο χρήσης , μέχρι 15 Οκτωβρίου 2024.
Ως Δήμος Ρήγα Φεραίου και ΔΕΥΑΡΦ πράξαμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη χρηματοδότηση, με τη συνεχή υποστήριξη του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστου Τριαντόπουλου τον οποίο και ευχαριστούμε, για την αποκατάσταση των αντλιοστασίων και του αρδευτικού δικτύου της παραλίμνιας περιοχής .Με άμεσες ενέργειες, παντελώς άγνωστες στους ενδιαφερόμενους αγρότες αποκατάστασης της ζημιάς με καινούργια υλικά αντικατάστασης αυτών που είχαν καταστραφεί και δεν υπήρξε δυνατότητα επισκευής τους (όπως ρουλεμάν, πτερωτέ , μοτέρ μειωτήρα, ηλεκτροβάνες, πυκνωτές, inverter, starter κ.α) και τα οποία είχαν μεγάλο χρόνο παράδοσης σε σχέση με τον άμεσο επιθυμητό χρόνο λειτουργίας των αντλιοστασίων και μετά από τεράστιο αγώνα, ολοκληρώθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες συμβασιοποίησης των επιμέρους Υποέργων αποκατάστασης των Αντλιοστασίων, ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση των ζημιών ώστε να λειτουργήσουν όλα τα αντλιοστάσια.Με πλήρη ικανοποίηση τα Αντλιοστάσια Α1, ΑΔ6 & Α0 δόθηκαν ήδη σε λειτουργία και έχοντας σε πλήρη ετοιμότητα το προσωπικό μας, σήμερα Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024 έγινε η τελική δοκιμή λειτουργίας και του αντλιοστασίου ΑΔ4 που υπέστη την μεγαλύτερη καταστροφή από την θεομηνία και από σήμερα 08-07-2024 θα λειτουργούν όλα τα αντλιοστάσια, τα οποία παραδίδουμε προς χρήση στους αγρότες μας!!!”.

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το