Τοπικά

Επαναλειτουργεί από σήμερα το Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας στον Βόλο

Με απόφαση του Δ. Σ. του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων ο “Εσταυρωμένος” και τη σύμφωνη γνώμη της Μητρόπολης Δημητριάδος, άνοιξε σήμερα το πρωί (04/05) το Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΚΕ.Δ.Α.Β.), στο Βόλο, για να εξυπηρετήσει τις κοινωνικές υπηρεσίες της περιοχής -και όχι μόνον- αλλά και δεκάδες άπορες οικογένειες και μοναχικά πρόσωπα.

Λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης (πλαστικά γάντια, νοσοκομειακές μάσκες, αλκοολούχα αντισηπτικά υγρά, αποστάσεις κ.α.), οι εθελοντές του “Εσταυρωμένου”, εξυπηρέτησαν το πρωί (9:30 – 12:30) μια ομάδα συνανθρώπων που επισκέφθηκε την εκκλησιαστική δομή (ΚΕ.Δ.Α.Β), για να προμηθευτεί τα αναγκαία είδη για την ανθρώπινη διαβίωσή τους. Εξυπηρετήθηκαν, συγκεκριμένα, εκπρόσωποι των χώρων κράτησης και άπορες οικογένειες που λαμβάνουν από τον σύλλογο το μηνιαίο οικονομικό βοήθημα και διατακτικές, για την αγορά τροφίμων.

Η λειτουργία του ΚΕ.Δ.Α.Β. (Θουκυδίδου 10, στο Βόλο)

Το ΚΕ.Δ.Α.Β. άρχισε δειλά-δειλά να λειτουργεί με τις εξής προϋποθέσεις:
1. Οι εθελοντές, θα προσκαλούνται τηλεφωνικά.
2. Μόνο τέσσερις συνεργάτες θα διακονούν καθημερινά.
3. Οι επισκέπτες θα αναμένουν τη σειρά τους (έξω από το κτήριο) και εντός του εκθεσιακού χώρου θα βρίσκεται ΜΟΝΟ ένας, που θα έχει στη διάθεσή του 15΄της ώρας, για να επιλέξει τα αναγκαία.
4. Οι επισκέπτες, οφείλουν να έχουν μαζί τους: αστυνομική ταυτότητα και σακούλες νάυλον ή τσάντες πάνινες ή ο,τι άλλο διαθέτει ο καθένας, για να παραλάβει όσα είδη επιλέξει.
5. Το ΚΕ.Δ.Α.Β. θα δέχεται τις προσφορές των συμπολιτών (ενδύματα, υποδήματα, κλινοσκεπάσματα, γραφική ύλη κ.α.) από την ερχόμενη Δευτέρα 11/05, για πρακτικούς λόγους.
6. Οι άλλες δομές του “Ε”, στο Βόλο: Σταθμός Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών “ΔΙΑΚΟΝΙΑ”, το Εργαστήριο Ραπτικής και το Κέντρο Υποδοχής Κρατουμένων, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους προσεχώς. Θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το