Τοπικά

Επαναφέρουν το αίτημα για δια ζώσης συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας

Επανέρχονται στο αίτημα για την πραγματοποίηση δια ζώσης και δημόσια των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Τα μέλη της παράταξης είχαν ζητήσει εγγράφως από τις 31/5/2021 να πραγματοποιούνται πλέον οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας δια ζώσης και δημόσια, τηρώντας βέβαια τα μέτρα προστασίας όπως (μάσκα, αποστάσεις, αερισμός χώρου), με δεδομένο ότι ήδη έχουν αρθεί πολλά περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας και μια σειρά οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες πραγματοποιούνται κανονικά.
Η απάντηση που δόθηκε προφορικά από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κατά την συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης στις 11.6.2021, ήταν ότι με βάση κάποια κυβερνητική εγκύκλιο, η οποία θα αποστέλλονταν στους περιφερειακούς συμβούλους αλλά δεν έχει αποσταλεί ακόμα, δεν επιτρέπονται δια ζώσης συνεδριάσεις με τη συμμετοχή άνω των 7 ατόμων και ότι προβλέπεται η παρουσία 1 ατόμου για κάθε 15 τ.μ. σε κλειστούς χώρους. Με δεδομένο ότι η αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου είναι 250 τ.μ. ειπώθηκε ότι δεν μπορεί να γίνει σ’ αυτή δια ζώσης συνεδρίασή του.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 25.6.2021, όμως στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα για την ΚΑΠ με την παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας και αρκετών δεκάδων ακόμα προσκαλεσμένων, αποδεικνύοντας.
«Δεν μπορεί να απαγορεύεται να γίνει δια ζώσης συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου και στον ίδιο χώρο να επιτρέπεται η πραγματοποίηση ημερίδας με την παρουσία αρκετών δεκάδων ατόμων, δηλαδή να ισχύουν δυο μέτρα και δυο σταθμά, τονίζουν τα μέλη της Λαικής Συσπείρωσης, επαναφέροντας το αίτημά για την πραγματοποίηση δια ζώσης και δημόσια των συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας, τηρώντας τα μέτρα προστασίας όπως (μάσκα, αποστάσεις, αερισμός χώρου), αρχής γενομένης από την συνεδρίαση του μηνός Ιουλίου 2021.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το