Αθλητισμός

Έπαιξε ρόλο η διαιτησία στην ήττα του Βόλου από την Κέρκυρα (φωτορεπορτάζ)

Δεν τα κατάφερε ο Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση στο εντός έδρας παιχνίδι του με τον ΝΑΟ Κέρκυρας για την 7η ημέρα της Α2 πόλο. Ηττήθηκε 8-13 και έτσι η ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου τον βρίσκει στην 8η και τελευταία θέση του βορείου ομίλου με δύο βαθμούς. Όμως, το δικό της ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος είχε και η διαιτησία του αγώνα.

Σε πολλές περιπτώσεις μία διαιτητική απόφαση μπορεί να κρίνει την έκβαση ενός αγώνα και αυτό φαίνεται πως συνέβη στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας «Βασίλης Πολύμερος». Απέμεναν 45 δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί η τρίτη περίοδος και το σκορ ήταν 7-8, με το ματς να είναι ντέρμπι μέχρι εκείνο το σημείο.

Τότε ο Βόλος βρέθηκε σε κόντρα «ένα-μηδέν» με τον Δημητρίου να είναι έτοιμος να φέρει τον αγώνα στα ίσα. Ο τερματοφύλακας των Κερκυραίων Μάμαλης θέλοντας να γλυτώσει το γκολ βγήκε έξω από την εστία του και χτύπησε στο πρόσωπο τον περιφερειακό του Βόλου. Αυτό συνέβη μπροστά στον διαιτητή Κουρτίδη, που έδωσε μεν το πέναλτι, αλλά δεν απέβαλε -έστω με αντικατάσταση- τον Μάμαλη.

Αν το έκανε αυτό τότε το παιχνίδι θα μπορούσε να έχει εντελώς διαφορετική εξέλιξη, αφού στο υπόλοιπο του αγώνα θα έπρεπε να υπερασπιστεί την εστία των φιλοξενουμένων ο 16χρονος Ιασιμόπουλος, που σαφώς στερείται εμπειρίας. Μάλιστα, ο Μάμαλης, που κακώς έμεινε στο ματς, απέκρουσε το πέναλτι του Βασιλούδη, κρατώντας το προβάδισμα της ομάδας του.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στην πρώτη περίοδο οι «Φαίακες» προηγήθηκαν δύο φορές, αλλά οι Βολιώτες απάντησαν, με τους Βασιλούδη (1-1) και Κουφιδάκη (2-2), ενώ με εύστοχο σουτ από την περιφέρεια του Νικολέρη πήραν προβάδισμα με 3-2.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου οι γηπεδούχοι φάνηκε να χάνουν τη συγκέντρωση τους. Ένα λάθος στην επίθεση, έφερε κόντρα επίθεση για τον ΝΑΟ Κέρκυρας και ένα εύκολο γκολ από τον πολύπειρο Κουλιεράκη (3-3). Ακολούθησαν και άλλα λάθη στην επίθεση (σε πολλές περιπτώσεις δεν γίνονταν καν σουτ) που οι φιλοξενούμενοι «τιμώρησαν» με το να προηγηθούν με 3-5. Ο Π. Γλούμης μείωσε σε 4-5, αλλά στην εκπνοή του ημιχρόνου ήρθε το 4-6 από τον Γκότση σε επίθεση με παίκτη παραπάνω.

Ο Βόλος αντέδρασε στο τρίτο οκτάλεπτο και έφερε το ματς στα ίσα (6-6), με τον Νικολέρη να ευστοχεί στον παραπάνω και τον Βερβερίδη να σκοράρει με μία υπέροχη λόμπα. Ωστόσο, γρήγορα βρέθηκε ξανά στο -2 (6-8), προτού μειώσει με πέναλτι ο Βασιλούδης σε 7-8. Ακολούθησε η φάση με τη μη αποβολή του τερματοφύλακα του ΝΑΟ Κέρκυρας και το χαμένο πέναλτι του Βασιλούδη, ενώ η περίοδος έληξε με το σκορ στο 7-9 μετά από τέρμα του Γκότση.

Σκοράροντας με πέναλτι ο Ξενάκης στην αρχή του τέταρτου οκταλέπτου έφερε τους φιλοξενούμενους για πρώτη φορά στο +3 (7-10). Απογοητευμένοι οι Βολιώτες έδειξαν να παρατούν την προσπάθεια και μάλλον αδίκησαν τους εαυτούς τους, αφού επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να μεγαλώσουν τη διαφορά, φτάνοντας στο τελικό 8-13.

Να σημειωθεί ότι για μία ακόμη φορά στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας διεξήχθη αγώνας χωρίς να λειτουργεί ο ηλεκτρονικός πίνακας. Το πρόβλημα υπάρχει από πέρυσι, αλλά φαίνεται να μη συγκινείται κανείς…

Διαιτητές: Κουρτίδης-Κραβαρίτης.

Οκτάλεπτα: 3-2, 1-4, 3-2, 1-5.

ΒΟΛΟΣ (Σάκης Πλατανίτης): Νάσιος, Ρουμελιώτης, Καραΐσκος, Βερβερίδης 2, Καψάλης, Καλαμπαλίκης, Δημητρίου, Πετρόπουλος, Κουφιδάκης 1, Βασιλούδης 2, Λιμπιτάκης, Π. Γλούμης, Μαλαμούσης, Νικολέρης 2, Μεριστούδης,

ΝΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (Σπύρος Καρδόνας): Μάμαλης, Βέλιος, Κουλούρης, Ξενάκης 4, Γιαννιώτης 1, Κουλιεράκης 3, Γκότσης 3, Μπρέτανος, Κασίμης 1, Δ. Γλούμης, Τίγκας 1, Μελιδωνιώτης, Ιασιμόπουλος, Κατσαρός, Αλ. Καρδόνας.

* Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής στον βόρειο όμιλο είναι τα εξής:

Βόλος-ΝΑΟ Κέρκυρας 8-13, Μαρούσι-Ν.Ο. Λάρισας 5-12, Φοίβος-Άρης 7-15

Ηλιούπολη-Νηρέας Χαλανδρίου 16-7.

Η βαθμολογία: Άρης 21, Ν.Ο. Λάρισας 18, ΝΑΟ Κέρκυρας 15, Ηλιούπολη 7, Μαρούσι 7, Φοίβος 7, Νηρέας Χαλ. 4, Βόλος 2.

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Νέα Αριστερά Μαγνησίας «Το μέλλον θα διαμορφωθεί από κινήματα και οργανώσεις που θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα»

  Τον Γυναικείο Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό του Δήμου Πτελεού «ΦΤΕΛΙΑ», επισκέφθηκε την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου ο…

30 Ιανουαρίου 2024

Ανοιχτό αύριο το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου θα υποδεχτεί από αύριο Τετάρτη 31 Ιανουαρίου τους φίλους της χιονοδρομίας…

30 Ιανουαρίου 2024

Ο Βόλος 2004 έσπασε το αρνητικό σερί με 2-1 επί της Καστοριάς

Μετά από πέντε σερί ήττες στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής Γυναικών ο Α.Σ. Βόλος 2004…

30 Ιανουαρίου 2024

Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε την πρώτη εμφύτευση μικροτσίπ σε ανθρώπινο εγκέφαλο

Την πρώτη επιτυχημένη εμφύτευση μικροτσιπ σε ανθρώπινο εγκέφαλο από την εταιρεία του Neuralink, ανακοίνωσε ο…

30 Ιανουαρίου 2024

“Διπλό” του Ηρακλή στην έδρα των Άνω Λεχωνίων

Ο Ηρακλής πήρε το «διπλό» στην έδρα των Άνω Λεχωνίων και εξακολουθεί να προπορεύεται στη…

30 Ιανουαρίου 2024

Αλ.Μεϊκόπουλος «Ανοίγουν πάλι τα γήπεδα υπό τις ίδιες συνθήκες που έκλεισαν»

  Εξαρχής επισημάναμε την προσχηματική λήψη μέτρων από την Κυβέρνηση - μετά το θανάσιμο τραυματισμό…

30 Ιανουαρίου 2024