Τοπικά

Έπαινος σε μαθητές που παρέδωσαν πορτοφόλι

Έπαινος για την αξιέπαινη πράξη τους να παραδώσουν το πορτοφόλι που βρήκαν το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στην παραλία, απονεμήθηκε στους τρεις μαθητές από το Γυμνάσιο Κάτω Λεχωνίων και το 5ο ΓΕΛ Βόλου.
Η απονομή πραγματοποιήθηκε από τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, που θέλησε να επιβραβεύσει την ενέργειά τους. Στην αίθουσα εκδηλώσεων του 8ου ορόφου του κτιρίου Μουρτζούκου παρευρέθηκαν χθες το πρωί οι τρεις μαθητές Χρήστος Πούλιος, Ιωάννης Αναστασίου και Κωνσταντίνος Μουράβας, οι γονείς τους, καθώς και η διευθύντρια και υποδιευθύντρια των δύο σχολείων. Την απονομή έκανε ο διευθυντής κ. Σ. Σαβελίδης, ενώ αναμνηστικά δώρα προσέφερε η προϊσταμένη ακαδημαϊκών θεμάτων κ. Ρηγώ Φασουράκη.
Ο μαθητής Β’ Τάξης του Γυμνασίου Κάτω Λεχωνίων, Χρήστος Πούλιος, τόνισε πως «κάναμε την περασμένη Κυριακή μια βόλτα στο «κορδόνι» στην παραλία και εντοπίσαμε ένα πορτοφόλι. Αμέσως επικοινωνήσαμε με την αστυνομία από την οποία μας ενημέρωσαν να πάμε στο Λιμεναρχείο και να το παραδώσουμε, όπως και τελικά έγινε. Μάθαμε πως ο ιδιοκτήτης του πορτοφολιού βρέθηκε».
Από την πλευρά του ο μαθητής της Γ’ Τάξης του Γυμνασίου Κάτω Λεχωνίων Ιωάννης Αναστασίου ανέφερε πως «πράξαμε το σωστό, όπως πρέπει να κάνει κάθε άνθρωπος. Βρήκαμε το πορτοφόλι και το παραδώσαμε. Στο σχολείο μάς συνεχάρησαν όλοι οι καθηγητές και οι μαθητές».
Ο μαθητής της Α’ Τάξης του 5ου ΓΕΛ Βόλου Κωνσταντίνος Μουράβας τόνισε πως είναι περήφανος για την πράξη που έκανε. «Σίγουρα, αν συνέβαινε ξανά, θα κάναμε την ίδια πράξη» σημείωσε και πρόσθεσε πως δέχτηκε τα συγχαρητήρια των άλλων μαθητών στο σχολείο.
Παίρνοντας τον λόγο η υποδιευθύντρια του 5ου ΓΕΛ Βόλου κ. Ελένη Ταμία ανέφερε πως «για τον μαθητή Κωνσταντίνο Μουράβα ήμουν απόλυτα βέβαιη ότι στον βαθμό που θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, αυτή θα ήταν η αντίδρασή του. Αρχή για εμάς στο σχολείο μας είναι έχουμε τη βάση της οικογένειας. Οι οικογένειες είναι πίσω απ’ όλα, ακολουθεί το σχολείο και πιστεύω ότι η πολιτεία θα έχει στο μέλλον λαμπρά παραδείγματα. Είμαστε περήφανοι».
Από την πλευρά της η διευθύντρια του Γυμνασίου Κάτω Λεχωνίων κ. Κατερίνα Αγγελοπούλου τόνισε πως «συγχαίρουμε τους μαθητές και τους γονείς που έδωσαν τέτοιες αρχές στα παιδιά τους. Θέλουμε να δούμε στο μέλλον τα παιδιά μας να προοδεύουν και να τα καμαρώνουμε».
Από την πλευρά της η μητέρα του Κωνσταντίνου Σταυρούλα Καρτσιδήμα τόνισε πως «συγχαρήκαμε το παιδί μας για την πράξη του. Μακάρι αυτές οι καλές πράξεις να τον συνοδεύουν για πάντα».
Από την πλευρά του ο πατέρας του Ιωάννη κ. Σεραφείμ Αναστασίου τόνισε πως «όσον αφορά το συμβάν θεωρώ δεδομένο πως έπρεπε να συμβεί με αυτό τον τρόπο. Μακάρι στη ζωή τους να είναι παράδειγμα προς μίμηση. Στο παιδί μου λέω ότι δεν σου ανήκει τίποτα, αν δεν είναι πραγματικά δικό σου».
Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης τόνισε πως «για το παράδειγμα λαμπρής συμπεριφοράς, απονεμήθηκε από τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας έπαινος στους τρεις μαθητές που βρήκαν το πορτοφόλι και το παρέδωσαν. Οι μαθητές αποτελούν πρότυπα για τους συμμαθητές τους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το