Τοπικά

Έπαινος για το 3ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας από το μαθητικό συνέδριο για τον Άνθιμο Γαζή

Τιμητικό έπαινο από τους διοργανωτές του μαθητικού συνεδρίου για τον Άνθιμο Γαζή έλαβε το 3ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, το οποίο συμμετείχε χθες στην έναρξη των τριήμερων εργασιών με ένα θεατρικό δρώμενο.
Το συνέδριο άρχισε χθες στο Πνευματικό Κέντρο, όπου επιστήμονες και ιστορικοί μίλησαν για την πολύπλευρη προσωπικότητα του σπουδαίου αυτού λόγιου και κληρικού από τις Μηλιές.
Μάλιστα στο τέλος των εισηγήσεων πραγματοποιήθηκαν και πειράματα φυσικής όπως γίνονταν στα τέλη του 18ου αιώνα, από τον συντονιστή εκπαιδευτικού έργου για τη φυσική κ. Σεραφείμ Σπανό.

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης δήλωσε πως «οι μαθητές παράγουν ιστορικό υλικό και δημιουργούν τις δικές τους πηγές που μπορούν να αξιοποιηθούν από τις επόμενες γενιές στα σχολεία. Παράλληλα και οι καθηγητές αξιοποιούν τις γνώσεις για την παραγωγή νέου πολιτισμικού και ιστορικού υλικού. Οι μαθητές της Μαγνησίας γνωρίζουν την τοπική ιστορία ακόμη καλύτερα και αναδεικνύουν το πολιτιστικό προϊόν. Κάτι αντίστοιχο δεν συμβαίνει σε άλλον Νομό και αυτό το μαθητικό συνέδριο θέλουμε να γίνει θεσμός με τη στήριξη των σχολικών μονάδων, των γραφείων σχολικών δραστηριοτήτων και όλων των εκπαιδευτικών. Να σημειώσουμε πως οι μαθητές ερευνούν και μελετούν μαζί με τους καθηγητές εκτός σχολικού ωραρίου».

Από την πλευρά της η συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου για θέματα αειφορίας κ. Ελένη Ξυνοπούλου επισήμανε πως «το συνέδριο συνδέεται άμεσα με τις αρχές της αειφορίας, καθώς μέσα από την εκπαίδευση, την επιστήμη και τον πολιτισμό, οι μαθητές εξερευνούν και δίνουν κάτι διαφορετικό στη σχολική ζωή».
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νίκος Φορτούνας που ανέφερε μεταξύ άλλων πως «το μαθητικό συνέδριο τιμά μέσα από την προσωπικότητα του Άνθιμου Γαζή μια από τις σημαντικότερες, αλλά και κρισιμότερες περιόδους της νεότερης ιστορίας μας. Η ύψωση της σημαίας της επανάστασης της Θετταλομαγνησίας στις Μηλιές και τα γεγονότα που ακολούθησαν, εγγράφονται στην περίοδο της γένεσης και θεμελίωσης του νεοελληνικού κράτους».

Σήμερα και αύριο Παρασκευή τα 35 συμμετέχοντα σχολεία θα παρουσιάσουν στο Πνευματικό Κέντρο τις εργασίες τους.
Ο διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας κ. Απόστολος Βακρατσάς επισήμανε πως το σχολείο του συμμετείχε στο μαθητικό συνέδριο με την πραγματοποίηση χορευτικού και θεατρικού δρώμενου που ετοίμασαν τρεις καθηγήτριες του γυμνασίου με το μεράκι των μαθητών. Για την παρουσία τους το σχολείο έλαβε τιμητικό έπαινο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το