Τοπικά

Επαγγελματίες βάζουν «φέσι» στο Αχιλλοπούλειο – Δεν πληρώνουν τα ενοίκια σε δρόμους “φιλέτα”

Επαγγελματίες που εκμεταλλεύονται την περιουσία του Αχιλλοπούλειου δεν πληρώνουν ενοίκια με αποτέλεσμα τα χρέη να έχουν φτάσει στα ύψη.
Το Νοσοκομείου βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τους ενοικιαστές του και οι αγωγές διαδέχονται η μια την άλλη.

Στη Νεάπολη βρίσκεται ένα οικόπεδο 9.824,10 τ.μ. με κτίσμα, το οποίο ανήκει κατά 2/3 στο Νοσοκομείο του Βόλου και κατά 1/3 σε μια ιδιώτη. Λόγω του ότι δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για την από κοινού εκμετάλλευση του ακινήτου και του ότι η ιδιώτης έχει προχωρήσει σε περίφραξη μέρους του οικοπέδου και για την αποφυγή περαιτέρω προβλημάτων, το Νοσοκομείο του Βόλου θα ασκήσει αγωγή διανομής, ώστε να καθοριστούν τα μερίδια του καθενός ή να αποφασιστεί η εκποίηση του ακινήτου.

Στο μεταξύ, επί της Αργοναυτών και σε τετράγωνο που περικλείεται από τους κεντρικότερους δρόμους -“φιλέτα” βρίσκεται οικόπεδο επιφάνειας 1.150 τ.μ. με κτίσματα 592 τ.μ. συνολικά, χωρίς σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας. Δύο εκ των καταστημάτων, εμβαδού 152,90 τ.μ. και 162,26 τ.μ. δεν παραδίδονται από τους πρώην μισθωτές, δεν καταβάλλονται μισθώματα ή αποζημίωση χρήσης καθώς και η ωφέλεια που αποκομίζουν από τη χρήση του ακινήτου, όπως τονίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος. Το Νοσοκομείο βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη μαζί τους.

Οι επαγγελματίες έχουν ασκήσει εφέσεις στο Μονομελές Εφετείο Λάρισας κατά αποφάσεων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου για την καταβολή της ωφέλειας που απεκόμισαν με βάση τον αδικαιολόγητο πλουτισμό. Με βάση τις πρωτόδικες αποφάσεις μόνο η μια εταιρεία κατέβαλε στις 23-4-2018 το ποσό των 20.000 ευρώ που προσωρινά επιδίκασε το δικαστήριο, ενώ η δεύτερη δεν κατέβαλε το προσωρινά επιδικασθέν ποσό των 20.000 ευρώ. Ο πρώην μισθωτής, με τον οποίο επίσης υπάρχει δικαστική διαμάχη (έχει ασκήσει έφεση κατά της αποφάσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, έχει ήδη παραδώσει το κατάστημα που βρισκόταν στο ίδιο οικόπεδο επί της οδού Κ. Καρτάλη, ενώ δεν κατέβαλε το προσωρινά επιδικασθέν ποσό των 10.000 ευρώ. Το Νοσοκομείο θα ασκήσει διεκδικητικές αγωγές για την παράδοση του γωνιακού ισογείου καταστήματος εμβαδού 152,90 τ.μ. και για την παράδοση του ισογείου καταστήματος επί της οδού Αργοναυτών, εμβαδού 162,26 τ.μ.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ορκωμοσία

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου (6 μ.μ.) στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου προγραμματίζεται να γίνει η…

2 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΕ Νίκη προς οπαδούς: Μην πάτε στη Λάρισα

Το ντέρμπι ΑΕΛ-Νίκης θα διεξαχθεί με την παρουσία μόνο φίλων της πρώτης στο «AEL FC…

2 Δεκεμβρίου 2023

Συνεδρίαση

Στη Λάρισα διεξάγεται η διήμερη συνάντηση μελών του Γενικού Συμβουλίου δημοσίων υπαλλήλων της ΑΔΕΔΥ. Περίπου…

2 Δεκεμβρίου 2023

Το Μαλάκι το 1970 (video)

Βουβό φιλμ 8mm, Αρχείο Μ. Φιλίππου Σύντομα πλάνα με απόψεις της παραλίας στο Μαλάκι της…

2 Δεκεμβρίου 2023

Λάρισα: Βαρύ το πένθος για τον 24χρονο που σκοτώθηκε στο τροχαίο με το βυτιοφόρο το βράδυ της Παρασκευής

Θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου ενός νέου ανθρώπου, μόλις 24 ετών, στο τροχαίο…

2 Δεκεμβρίου 2023

ΑΣ “Ολυμπιακός Βόλου 1937”: Στηρίζουμε το τμήμα ποδοσφαίρου του συλλόγου

Τη στήριξη προς τους ανθρώπους που ασχολούνται με το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου εξέφρασε το…

2 Δεκεμβρίου 2023