Τοπικά

Επαφές με ΚΙΝΑΛ δρομολογεί ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας με φόντο τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές

Συνεργασίες που θα συζητηθούν αρκετά – εφόσον ευοδωθούν – άρχισε να συζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για τις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Έντονες είναι οι ζυμώσεις στο εσωτερικό της Νομαρχιακής του κόμματος που προχθές το βράδυ με τη συμμετοχή του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας κ. Σκορίνη έθεσε τις βάσεις για την έναρξη των συζητήσεων με τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς. Ορίστηκε Επιτροπή που θα αναλάβει τις συζητήσεις με το Κίνημα Αλλαγής για τον Δήμο Βόλου εφόσον λήξει το θέμα διορισμού των οργάνων από το ΚΙΝΑΛ.
Χωρίς να αποκλειστεί η προσέγγιση με άτομα από τον χώρο της ΝΔ, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εμπλοκής στις δημοτικές εκλογές, ξεκαθαρίστηκε πως δεν πρόκειται να δρομολογηθούν συνεργασίες με πρόσωπα που θα κατέβουν με τη «σημαία» της.

Βασικός στόχος είναι οι συνεργασίες με κόμματα, κινήματα και πρόσωπα, με την προϋπόθεση ότι στόχευση είναι η δημοκρατική αλλαγή στον Δήμο.
«Για τον ΣΥΡΙΖΑ οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι μια μάχη για δημοκρατική αλλαγή, για να φύγει το «μαύρο» από την πόλη», τονίστηκε από στελέχη της Νομαρχιακής , ενώ σε πρώτη φάση δεν «έπεσαν» ονόματα στο τραπέζι καθώς θα πρέπει να συζητηθεί το θέμα και με τα μέλη της αυτοδιοικητικής παράταξης «Μαζί για τον Βόλο» ενώ από την ώρα που θα προχωρήσουν οι συζητήσεις με το ΚΙΝΑΛ θα αναμένουν σε πρώτη φάση την ανταπόκριση που θα υπάρξει και σε δεύτερη φάση επίσημες προτάσεις ονομάτων για συζήτηση.
Προχθές βράδυ ασκήθηκε σκληρή κριτική στο κόμμα της ΝΔ που θεωρήθηκε υπεύθυνο για την επικράτηση Μπέου στον Δήμο Βόλου και εκτιμήθηκε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει εκλεκτικές συγγένειες με την Δημοτική Αρχή από τις οποίες δεν θέλει να απαλλαγεί.
Τονίστηκε επίσης πως η κομματική στρατηγική που ακολούθησε στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ακολουθηθεί και θα επιδιωχθούν ευρύτατες συνεργασίες και αναφέρθηκε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα η συνεργασία των παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο.
Η πλειοψηφική πλευρά τάχθηκε υπέρ της ενδυνάμωσης των συνεργασιών και της επίτευξης ευρύτερων συμμαχιών και μειοψηφική κρίθηκε η άποψη που θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ να δοκιμάζει μόνος του τις δυνάμεις του και να μην στηρίζεται σε άλλες πολιτικές δυνάμεις.
Το πρόσωπο που θα επιλεγεί για να ηγηθεί στις περιφερειακές εκλογές θα επιλεγεί σε κεντρικό επίπεδο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το