Τοπικά

Επαφές και συναντήσεις του Νίκου Χουντή στον Βόλο

Με εκπροσώπους των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ συναντήθηκε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής 15 Μαρτίου, ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής, κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Θεσσαλία με αφορμή τις ευρωεκλογές αλλά και το συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών στο Βόλο.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ εξέφρασαν τους φόβους τους για την απόπειρα ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης από τον δήμο, κατ’ εντολή των μνημονίων και της κεντρικής κυβέρνησης. Ο Νίκος Χουντής υπογράμμισε πως πάγια θέση της Λαϊκής Ενότητας είναι η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών, όπως ρεύμα νερό κλπ., ώστε να παρέχονται σε όλους τους πολίτες για να μπορούν να τα έχουν λίγοι και να κερδίζουν χρήματα ακόμα λιγότεροι.

Το βράδυ της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε πολιτική εκδήλωση- συζήτηση για μέλη και φίλους της Λαϊκής Ενότητας με θέμα τις ευρωεκλογές και τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη που παρευρέθηκε αρκετός κόσμος και μέλη των κινημάτων, εκθέτοντας στον ευρωβουλευτή τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους σχετικά με τις τοπικές πολιτικές εξελίξεις, αλλά και με την τάση ανόδου της ακροδεξιάς σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο σ. Νίκος Χουντής τόνισε την ανάγκη της εισόδου στην βουλή και την ευρωβουλή ενός αντιμνημονιακού μετώπου που τάσσεται εναντίον της λιτότητας και της εξαθλίωσης των εργαζομένων στην Ευρώπη, οι οποίοι είναι οι δυο κυριότεροι παράγοντες ανόδου της ακροδεξιάς.

Το επόμενη μέρα, Σάββατο 16.03.2019, είχε συνάντηση με μέλη του Δ.Σ. δευτεροβάθμιου οργάνου των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων νομού Μαγνησίας. Εκεί οι γονείς του έθεσαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με την υποστελέχωση της παιδείας, η οποία οφείλεται στα μνημόνια, όπως επίσης του εξέφρασαν και τις ανησυχίες τους σχετικά με την υγεία των παιδιών τους που επιβαρύνεται απ’ την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Τέλος, του έδωσαν υπόμνημα που εκθέτει τα πρόβλημα τους. Ο ευρωβουλευτής, αφού τους εξέθεσε τις θέσεις της ΛΑΕ για το θέμα της παιδείας που είναι η άμεση στελέχωση όλων των μονάδων εκπαίδευσης με εκπαιδευτικό προσωπικό δασκάλους, καθηγητές κλπ. αλλά και με βοηθητικό προσωπικό ( σχολικούς νοσηλευτές, ψυχολόγους κλπ.) με μόνιμους διορισμούς που σταματούν τον Γολγοθά χιλιάδων αναπληρωτών που στη ουσία αναπληρώνουν τον εαυτό τους. Όπως επίσης, αύξηση των κονδυλίων για την εκπαίδευση και καθολική εφαρμογή των σχολικών γευμάτων για να σταματήσουν ο λιποθυμίες μαθητών στα σχολεία. Για να επιτευχθούν τα παραπάνω, ξεκαθάρισε ότι οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων πρέπει να είναι προστάτιδες στον αντιμνημονιακού αγώνα και δεσμεύτηκε να καταθέσει το υπόμνημα που του παρέδωσαν στο ευρωκοινοβούλιο.

Στη συνέχεια, συμμετείχε στο μαζικότατο συλλαλητήριο που οργανώθηκε από την “ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΟΛΟΥ” και συμμετείχαν πάνω από 8.000 κάτοικοι του Νομού Μαγνησίας , η οποία καλούσε όλους τους κατοίκους της Μαγνησίας να πουν ένα μεγάλο όχι σε κάθε τοπική και κεντρική αρχή, στις προσπάθειες τους να βάλουν την υγεία μας πιο κάτω από τα κέρδη των πολυεθνικών. Για ακόμη μια φορά, ανταποκρίθηκε αγωνιστικά με την παρουσία του ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ Νίκος Χουντής, ακολουθώντας την πορεία από το Δημαρχείο του Βόλου ως το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ. Χαρακτηριστικά δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ, πως με την παρουσία του στο συλλαλητήριο στηρίζει την διεκδίκηση ενός καθαρότερου περιβάλλοντος με γνώμονα την υγεία των πολιτών και όχι τα κέρδη των πολυεθνικών. Το απόγευμα του Σαββάτου, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του επισκέφτηκε τον Αλμυρό, είχε συνάντηση με μέλη και φίλους της ΛΑΕ Αλμυρού, όπου άκουσε τα προβλήματα τους και συζητήθηκε το πως θα μπορούσε να βοηθήσει από την θέση του στο ευρωκοινοβούλιο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το