Πολιτισμός

Εορταστικό ημερολόγιο από το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου με «Έργα Τέχνης»

Στη διάθεση των φίλων του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου βρίσκεται ένα καλαίσθητο και χρηστικό ημερολόγιο για το έτος 2020, αφιερωμένο σε πολύτιμα κειμήλια της Ιματιοθήκης του ιστορικού σωματείου. Το ημερολόγιο με τίτλο «Έργα Τέχνης» είναι και εορταστικό, επισφραγίζοντας την αιωνόβια διαδρομή του Λ.Ε.Β., που φέτος γιορτάζει τα 100 του χρόνια (1920-2020).

Το θεματικό ημερολόγιο του 2020 αποτελεί ένα μικρό δείγμα της συλλογής του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου από αυθεντικές γυναικείες και ανδρικές παραδοσιακές φορεσιές. Οι ίδιες φορεσιές, από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας, αποτέλεσαν αντικείμενο ειδικής παρουσίασης, που έγινε στην αίθουσα της Εξωραϊστικής Λέσχης (25.4. 2018). Η εκδήλωση αυτή είχε σχεδιαστεί με στόχο, αφενός να τιμηθεί η εξηντάχρονη πορεία της Ιματιοθήκης και αφετέρου να διανθιστεί η περιοδική έκθεση «της Μόδας …τα γυρίσματα» (30 Μαρτίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2018) με αστικά ρούχα, που φιλοξενήθηκε στο Μουσείο της Πόλης με οργάνωση του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου και της Διεύθυνσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ.

Στην ωραία εκείνη παρουσίαση της Εξωραϊστικής, το κοινό κατασυγκινημένο καμάρωσε αυτούς τους «ενδυματολογικούς θησαυρούς», που έδωσαν περίσσια χάρη και αέρα στην περπατησιά όσων φόρεσαν αυτά τα μοναδικά σε ομορφιά ρούχα. Έτσι και τώρα, δια μέσου του εορταστικού αυτού ημερολογίου και κυρίως, δια μέσου των καλλιτεχνικών φωτογραφιών, που στολίζουν τους δώδεκα μήνες του χρόνου, προσφέρεται ένα αέναο ταξίδι στην άυλη και υλική πολιτιστική μας κληρονομιά με οδηγό το φως και την ιστορία της Ελλάδας μέσα από τις φορεσιές της. Με αυτό το πνεύμα ετοιμάστηκε το παρόν ημερολόγιο και σε όσους το επιλέξουν, προτείνεται να το ξεφυλλίσουν και ν’ αφήσουν τις αισθήσεις τους να τους ταξιδέψουν….
Για όσους ενδιαφέρονται να το αποκτήσουν η διάθεσή του γίνεται στο Γραφείο του Λυκείου των Ελληνίδων (Κοραή 79) ) καθημερινά, τηλ. 2421033938 – 2421305753 στις ώρες: 9.30-14.30, στο Βιβλιοπωλείο «Η Πένα» (Σπυρίδη 21) και Κατάστημα Ρικοκό (Σπυρίδη 35).
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου εύχεται σε όλους Καλή Χρονιά, γεμάτη από υγεία, ευημερία, δημιουργικότητα, έμπνευση, πνευματική πληρότητα και περισσότερα χαμόγελα!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το