Τοπικά

Εορταστική συναυλία απόψε για τα 20 χρόνια του Μουσικού Σχολείου Βόλου

Μεγάλη συναυλία προετοιμάζουν οι καθηγητές μουσικής του Μουσικού Σχολείου Βόλου. Η συναυλία θα δοθεί στην αίθουσα συναυλιών του σχολείου, σήμερα Κυριακή 14 Μαΐου και ώρα 8:30 μ.μ. υπό τον τίτλο «20 χρόνια μαζί ..». Πράγματι φέτος κλείνουν είκοσι χρόνια από την ίδρυση του Μουσικού Σχολείου Βόλου. Είκοσι χρόνια κοινής πορείας, είκοσι χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης αλλά και της χώρας.
Η καθημερινότητα των καθηγητών μουσικής είναι βεβαίως το εκπαιδευτικό τους έργο και η διδασκαλία των μαθητών. Η εξέλιξη και η πρόοδός των παιδιών είναι φυσικά η μεγάλη ηθική ικανοποίηση για τους δασκάλους τους. Αυτοί οι «δάσκαλοι» όμως δεν παύουν να είναι και σημαντικοί καλλιτέχνες.
Για τον λόγο αυτό το Μουσικό Σχολείο Βόλου οργανώνει συναυλία με τους καθηγητές του οι οποίοι εμφανίζονται ως μουσικοί και δεξιοτέχνες παρουσιάζοντας έναν άλλο ρόλο και «μουσικό λόγο». Μαθητές, γονείς, συνάδελφοι θα τους παρακολουθήσουμε και θα τους θαυμάσουμε τους σ’ έναν άλλο ρόλο από τον συνηθισμένο της καθημερινής εκπαιδευτικής διαδικασίας, αμιγώς καλλιτεχνικό, ως θεράποντες της τέχνης τους. Η συναυλία αυτή έχει για εμάς όλους μια ιδιαίτερη βαρύτητα και συναισθηματική φόρτιση.
Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά): Αγροκώστας Βασίλης, Γιόρτσιος Γεώργιος, Γράβος Κωνσταντίνος, Δαμασιώτη Ελένη, Κολέτσιος Κωνσταντίνος, Κουτσαυλή Ειρήνη, Κωνσταντινίδης Στέφανος, Λεφάκη Ελένη, Λουκίδου Δέσποινα, Μάργαρη Δέσποινα, Μπακάλης Ευάγγελος, Μυράτ Ιωάννα, Νικολόπουλος Κωνσταντίνος, Παπαθανασίου Ελένη, Πετρούτσου Ιωάννα, Σάλεμ Πέπο, Σιάρα Κερασία, Σπαθή Μαρία, Τσαρδακά Ελένη, Τσιάνου Μαριάννα. Την οργάνωση της συναυλίας και τον συντονισμό ανέλαβε η Ειρήνη Κουτσαυλή.
Το πρόγραμμα της συναυλίας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς κινείται σε μια μεγάλη γκάμα έργων και συνθετών, από τους Chopin, Liszt, Debussy, Dvorzak αλλά και Piazzola, Lucio Dalla, Κωνσταντινίδη. Θα ακουστεί επίσης και μια σύνθεση του Βασίλη Αγροκώστα.
Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το