Τοπικά

Εορταγορά αγάπης χθες από την ΕΛΕΠΑΠ Βόλου “Θ”

Σ6 Φ3

Πλήθος κόσμου συμμετείχε χθες στο χριστουγεννιάτικο μπαζάρ που για τέταρτη συνεχή χρονιά διοργανώθηκε από την Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ) Βόλου.

Περίπου 800 χειροποίητα είδη αλλά και γλυκά εκτέθηκαν χθες στον όμορφο διακοσμημένο χώρο της «Εξωραϊστικής», όπου οι συμπολίτες μέσα σε μια ζεστή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα είδαν από κοντά τις δημιουργίες των ανθρώπων της ΕΛΕΠΑΠ και ενίσχυσαν την προσπάθειά τους προβαίνοντας σε αγορές διαφόρων δημιουργιών.

Στην ΕΛΕΠΑΠ εξυπηρετούνται καθημερινά 70 άτομα με αναπηρία κίνησης, από την βρεφική ηλικία μέχρι και την ενηλικίωσή τους.

Σ6 Φ4

Η ψυχολόγος και υπεύθυνη του παραρτήματος της ΕΛΕΠΑΠ στο Βόλο κ. Σταυρούλα Ευαγγέλου τόνισε πως «ο κόσμος του Βόλου σε κλίμα αλληλεγγύης και προσφοράς μας τίμησε και χθες παρά τις δύσκολες οικονομικά εποχές. Και μέσα από την εορταγορά μας τα έσοδα θα αξιοποιηθούν για την ενίσχυση των θεραπευτικών μας προγραμμάτων, ώστε εντός του 2016 να φτιάξουμε μια καινούρια αίθουσα για το πρόγραμμα αισθητηριακής ολοκλήρωσης που είναι εξειδικευμένη υπηρεσία για παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες».

Η αντιπρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ και υπεύθυνη κατασκευών για το μπαζάρ κ. Μένια Παπαρήγα τόνισε πως πλήθος χειροποίητων όμορφων δημιουργιών, όπως δενδράκια, γούρια, χιονάνθρωποι, αλλά και γλυκά με υπεύθυνη την κ. Μακρή πλαισίωσαν το χριστουγεννιάτικο μπαζάρ. Και πολύς κόσμος έδωσε για τέταρτη συνεχή χρονιά το «παρών» στο μπαζάρ το οποίο έχει εξελιχθεί σε θεσμό. Μας αγαπούν και μας υποστηρίζουν όλοι και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό».

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ κ. Πέπη Παπανδρέου είπε ότι σκοπός της διοικούσας είναι να βγάζει πάντοτε προς τα έξω το πολύ καλό πρόσωπο που έχει η ΕΛΕΠΑΠ και να αποκτά συνεχώς φίλους. Μάλιστα τα έσοδα σχεδόν από όλες τις εκδηλώσεις που κάνει η διοικούσα αξιοποιούνται για τις ανάγκες της ΕΛΕΠΑΠ και την αναβάθμιση των θεραπευτικών προγραμμάτων.

Το χθεσινό μπαζάρ κόσμησε με την παρουσία του και το Μουσικό σχολείο, όπου το Παραδοσιακό Σχήμα Ορχήστρας και Χορωδίας αποτελούμενο από μαθητές ερμήνευσε με την καθοδήγηση του μουσικού κ. Αγροκώστα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το