Αθλητισμός

Η ΕΟΚ αποβάλλει από την Α1 διεθνείς Ελληνες διαιτητές

Η Ελληνική Ομοσπονδία πιθανότατα θα προχωρήσει σε αποκλεισμό τεσσάρων Ελλήνων διεθνών διαιτητών με αφορμή τη συμμετοχή τους σε διοργανώσεις της Euroleague. Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται με αφορμή την κόντρα της FIBA και της Euroleague.

Η ΕΟΚ διαμήνυσε πως δεν θα συμπεριλάβει στις κληρώσεις της (για την Α1) διαιτητές που θα παίξουν στην Ευρωλίγκα. Την ίδια στιγμή οι Κορομηλάς, Γκόντας, Παπαπέτρου και Φούφης έχουν ήδη λάβει ορισμούς για παιχνίδια σε Eurocup και Ευρωλίγκα και φέρονται να έχουν αποφασίσει -παρά τις απειλές- να παίξουν σε αυτά.
Ηδη οι τρεις βρίσκονται στο εξωτερικό για να διευθύνουν ματς του Eurocup. Η Euroleague, σε επικοινωνία της με τους συγκεκριμένους ρέφερι, τους ενημέρωσε ότι τους εγγυάται 3ετή παραμονή στις διοργανώσεις της και αμέριστη συμπαράσταση.
Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν διαιτητές από χώρες όπως η Τουρκία, η Γαλλία, η Ιταλία και το Μαυροβούνιο όπου επίσης οι ομοσπονδίες τους απειλούν με αποκλεισμούς από τα εγχώρια πρωταθλήματα. Θυμίζουμε ότι η ελληνική Α1 στερείται και των υπηρεσιών του Χρήστου Χριστοδούλου, ο οποίος έχει συμπληρώσει το 50ό έτος της ηλικίας του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εξωτερικό δεν υπάρχει καμία λίγκα που να θέτει όριο ηλικίας. Οι ομάδες της Α1 δεν έχουν λάβει καμία ενημέρωση για τις μεγάλες αλλαγές στον χώρο της διαιτησίας και δεν έχουν μέχρι στιγμής εκφράσει την παραμικρή αντίρρηση ή ένσταση στα όσα συμβαίνουν.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το