Ελλάδα

ΕΟΔΥ: Αλλάζει το Διοικητικό Συμβούλιο με απόφαση Πλεύρη

Με απόφαση του υπουργού Υγείας Αθανασίου Πλεύρη ορίστηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Πλέον, το Δ.Σ. ορίζεται ως εξής:

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: κ. Θεοκλής Ζαούτης του Ηλία, MD, MSCE, PhD, Καθηγητής Παιδιατρικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Αντιπρόεδρος αρμόδιος για τα Μεταδοτικά Νοσήματα: κ. Παρασκευής Δημήτριος του Νικολάου, Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, με αναπληρωματικό του μέλος την κα Σαμπατάκου Ελένη του Τζαννέτου, Επίκουρη Καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ-ΓΝΑ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ».

Αντιπρόεδρος αρμόδιος για τα Μη Μεταδοτικά Νοσήματα: κ. Σαπουνάς Σπυρίδων του Θεμιστοκλέους, Ιατρός Ενδοκρινολόγος, με αναπληρωματικό του μέλος την κα Πιάγκου Μαρία του Νικολάου, Επίκουρη Καθηγήτρια Εργαστηρίου Ανατομίας-ΕΚΠΑ.

Ο κ. Γώγος Χαράλαμπος του Αθανασίου, Καθηγητής Παθολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, ορίστηκε ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον κ. Φαρόπουλο Ιωάννη του Βασιλείου, Φαρμακοποιό.

Ο κ. Παπανικολάου Άγγελος του Κωνσταντίνου, Επιμελητής Β’ Καρδιολογίας – Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική «ΓΝΑ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», ορίστηκε ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά του την κα. Δρελιζιώτη Αγγελική του Παναγιώτη, Προϊσταμένη Τμήματος Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Διεθνών Συνεργασιών – 2η Υ.Πε. Πειραιώς και Αιγαίου.

Ο κ. Καλαμπόκας Θεόδωρος του Ευσταθίου, Επίκουρος Καθηγητής Μαιευτικής/Γυναικολογίας (MD, MSc, PhD), Ιατρική Σχολή-ΕΚΠΑ, ορίστηκε ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον κ. Μαγκίνα Αντώνιο του Γεωργίου, Δικηγόρο.

Ο κ. Δελλής Γεώργιος του Ιωάννη, ορίστηκε ως τακτικό μέλος – εκπρόσωπος των εργαζομένων του φορέα, με αναπληρωτή του τον κ. Γιομπαζολιά Αντώνιο του Κωνσταντίνου.

Χρέη Προέδρου κατά την απουσία αυτού, θα εκτελεί ο Αντιπρόεδρος για τα Μεταδοτικά Νοσήματα, Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ κ. Παρασκευής Δημήτριος, ο οποίος στην συγκεκριμένη περίπτωση, θα αναπληρώνεται από το αναπληρωματικό του μέλος.

Σημειώνεται πως η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τριετής.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το